Penti halka arz ne zaman kaç lot verir?

Türkiye'nin yakından tanıdığı, önde gelen firmalardan Penti, halka arz ediliyor. Taslak izahnamesi…

Penti halka arz ne zaman kaç lot verir?
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin yakından tanıdığı, önde gelen firmalardan Penti, halka arz ediliyor. Taslak izahnamesi yayınlanan Penti, yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Penti halka arz talep toplama ne zaman, kaç lot verir, borsada ne zaman işlem görecek? Penti eşit dağıtım mı oransal mı, T1 ve T2 geçerli mi, katılım endeksine uygun mu?

Penca Tekstil Çorap Sanayi ve Tic. A.Ş. (Penti) halka arzında öne çıkan detayları derledik. Şirketin taslak izahnamesinde yer alan halka arz ayrıntıları şu şekilde:


SPK Onay Tarihi: Onay Bekliyor

Talep Toplama Tarihleri: Netleşmedi

Pay Adedi: 144.344.694

Hisse Fiyatı: Netleşmedi

Halka Arz İskontosu: %***

Halka Açıklık Oranı: %35

Halka Arz Büyüklüğü: Netleşmedi

Dağıtım Yöntemi: Bireysel Yatırımcılara Eşit Dağıtım

Hisse Kodu: PENTI

İşlem Tarihi: -

T1-T2 bakiye kullanılamaz!


Şirketin finansal tablosu, YouTube kanalımızda yayınlanacaktır. Kanalımıza BURADAN abone olabilirsiniz.


HALKA ARZ GELİRİNİN KULLANIM YERLERİ

Halka arz ortak satışı şeklinde gerçekleştirilecek olduğundan Şirket’e doğrudan nakit girişi olmayacaktır. Dolayısıyla halka arzdan elde edilecek gelirin kullanımı, Halka Arz Eden Pay Sahipleri’nin tasarrufunda olacaktır.


ÖNEMLİ DETAYLAR

Fiyat istikrarı planlanmaktadır.

Şirket, 1 yıl boyunca bedelli/bedelsiz sermaye artırımı ve pay satışı yapmayacaktır.

Ortaklar, 1 yıl boyunca pay satışı yapmayacaktır.


BANKA VE ARACI KURUMLAR

Halka arz onayı sonrası netleşecek.


ŞİRKET HAKKINDA

Penti, 1950 yılında Mois ve Yasef Kariyo kardeşler tarafından kurulan iki ayrı şirket ile faaliyete başladı. Türkiye’de sanayileşmenin sınırlı olduğu bu dönemde, iki girişimci kardeşin güçlerini tek çatı altında birleştirmesi şirket için önemli bir dönüm noktası oldu.

1970 yılında Öğretmen Çorap adını alan şirket, bir yıl sonra İstanbul Bayrampaşa’da kurulan ilk üretim tesisiyle birlikte gelişmeye devam etti. Marka isminin Öğretmen Çorap olarak değiştirilmesi ise, o dönemde Türkiye’de ince kadın çorabını genellikle öğretmenlerin tercih etmesine dayanıyordu.

1980’li yıllara gelindiğinde ailenin ikinci kuşak temsilcisi Sami Kariyo, markanın kaptan köşküne geçti. Şehirli kadının ihtiyaçlarına da odaklanan marka renk, desen, çeşit ve kaliteye önem veren üretim anlayışını daha da pekiştirdi. Böylelikle bir yandan pazardaki konumunu sağlamlaştırırken, diğer yandan da 1984 yılında markalaşma sürecinin son aşamasına gelmiş oldu ve Penti ismini aldı.


Bu sayfada yer alan haberler ve haberlerin içerdiği şirketler hakkındaki bilgiler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.


Bakmadan Geçme