Piyasalar Mehmet Şimşek'in bakanlığını nasıl karşılayacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabineyi açıkladı. Açıklanan yeni kabine üyelerinde Hazine ve…

Piyasalar Mehmet Şimşek'in bakanlığını nasıl karşılayacak?
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabineyi açıkladı. Açıklanan yeni kabine üyelerinde Hazine ve Maliye Bakanı’nın kim olacağı ise büyük bir merak konusuydu. Geçen hafta da bakanlıkla ilgili ismi geçen Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanı olarak açıklandı. Peki, piyasalar Şimşek’in bakanlığını nasıl karşılayacak? Tüm meraklar ise şimdi bu yönde!

Türkiye, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen genel seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı 2. Tur seçimi için 28 Mayıs’ta yeniden sandık başına gitmişti. Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen seçimin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden seçilmişti.

Erdoğan’ın kabinesi ise büyük bir merak konusu olmuş özellikle büyük önem arz eden bakanlıklara hangi isimlerin getirileceği de merakla bekleniyordu. En çok merak edilen bakanlıkların başında ise Hazine ve Maliye Bakanlığı vardı.

Eski Maliye Mehmet Şimşek’in ismi, yeni dönemde Hazine Maliye Bakanlığı ile anılmıştı. Seçimin tamamlanmasının ardından ilk haftada ise Borsa İstanbul’da yükseliş kaydedilmiş ve Mehmet Şimşek isminin öne çıkması, bu yükselişe bağlanmıştı.

Nitekim beklenen oldu ve Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Hazine ve Maliye Bakanı olarak açıklandı. Şimşek’in açıklanmasının ardından ise salonda alkış tufanı koptu.

Mehmet Şimşek’in bakan olmasının ardından oluşan ilk kanı ise piyasalara olumlu yansıyacağı yönünde. Özellikle önümüzdeki hafta Borsa İstanbul’da yükseliş trendinin devam etmesi beklentisi var.


Bu sayfada yer alan haberler ve haberlerin içerdiği şirketler hakkındaki bilgiler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.


Bakmadan Geçme