Popüler enerji şirketinden dev yatırım açıklaması!

Borsa İstanbul'da işlem gören popüler enerji şirketlerinden YEO Teknoloji (YEOTK), dev bir yatırım açıklamasında bulundu. Şirketten yapılan açıklamada, iştiraki olduğu Yeo Enerji Yatırımları A.Ş.'nin yatırımı hakkında bilgi verildi.

Popüler enerji şirketinden dev yatırım açıklaması!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özellikle 2023 yılının ikinci yarısında hisselerinin yükselişi ile dikkat çeken Yeo Teknoloji, iş anlaşmaları ve yatırım açıklamalarına devam ediyor. Şirket, 16 Şubat 2024 tarihinde de yine dikkat çeken bir açıklamada bulundu. 

Yeo Teknoloji'den yapılan açıklamada, "Şirketimizin %100 iştiraki Yeo Enerji Yatırımları A.Ş.'ye bildirilen DSI yazısı ile Aşağı Aras Boztepe HES (14,16 MW), Aşağı Aras Demirkapı HES (15,74 MW), Aşağı Aras Değirmendere HES (14,95 MW) ve Aras Kalebaşı HES (13,30 MW) olmak üzere toplam 58,15 MW kapasiteli hidroelektrik santralleri (Aşağı Aras Sıralı HES) Yeo Enerji Yatırımları A.Ş. uhdesinde kalmıştır.

180 GWh elektrik üretilmesi beklenen Aşağı Aras Sıralı HES projesi 49 yıllık su kullanım anlaşmasının imzalanması sonrası yürürlüğe girecektir.

Yenilenebilir enerjide 2030 yılına kadar 1 GW kapasite hedefleyen Şirketimiz, yatırımcı kimliği ile dünyanın farklı coğrafyalarındaki ofisleri ve iş yapma kabiliyeti ile global oyuncu olma yolunda yeni bir adım atmıştır." ifadelerine yer verildi.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme