Reeder Teknoloji halka arzında FAVÖK ve net kâr taahhüdü!

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan halka arz için onay alan Reeder Teknoloji, daha önce pek rastlanılmayan…

Reeder Teknoloji halka arzında FAVÖK ve net kâr taahhüdü!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sermaye Piyasası Kurulu’ndan halka arz için onay alan Reeder Teknoloji, daha önce pek rastlanılmayan taahhütlerde bulundu. Şirketin halka arzına katılmak isteyen yatırımcıların bilmesi gereken FAVÖK ve net kâr taahhütleri hakkında detaylar haberimizde!

SPK, Türkiye’nin yerli teknoloji firması Reeder Teknoloji’nin halka arzına onay verdi. Şirket, 13-14-15 Eylül tarihlerinde, hisse başı 9,30 TL’den halka arz edilecek. Reeder Teknoloji halka arzında toplam 215.000.000 lot satışa sunulacak. Yaklaşık 2 milyar TL’lik halka arz büyüklüğü olan Reeder Teknoloji, yatırımcılara verdiği taahhütle de dikkat çekiyor.

Diğer halka arzlarda bilindiği üzere, fiili dolaşımdaki pay miktarını artırmaya yol açacak satış yapılmayacağına dair taahhütleri defalarca gördük. Birçok şirket, 1 yıl ya da 6 ay boyunca bu taahhüdü veriyor. Reeder Teknoloji halka arzında bunun yanı sıra FAVÖK ve net kâr taahhüdü de yer alıyor.

Şirketin SPK onaylı izahnamesinde, yer alan taahhütler ise şu şekilde:

Şirket, 1 yıl boyunca bedelli/bedelsiz sermaye artırımı yapmayacak ve dolaşımdaki pay miktarını artıracak satış gerçekleştirmeyecektir.

Ortaklar, 1 yıl boyunca pay satışı gerçekleştirmeyecektir.

2023 yılı sonunda, FAVÖK (Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr) 909.956.344 TL, net kâr ise 728.513.380 TL‘nin altında kalırsa yatırımcılara ek pay dağıtılacak.

2024 yılı sonunda FAVÖK 1.767.862.835 TL‘nin altında kalırsa yatırımcılara ek pay dağıtılacak.

Bakmadan Geçme