Rekor bedelsiz kararı açıklandı!

Borsa İstanbul'un tekstil şirketlerinden Sun Tekstil (SUNTK), KAP üzerinden bedelsiz kararı duyurdu…

Rekor bedelsiz kararı açıklandı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un tekstil şirketlerinden Sun Tekstil (SUNTK), KAP üzerinden bedelsiz kararı duyurdu. Şirket, bedelsiz oranının %250 olacağını belirtti. Sun Tekstil bedelsiz sermaye artırımı ne zaman 2023, SUNTK ne zaman bölünecek?

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören şirketlerden Sun Tekstil de bedelsiz sermaye artırımı adımı attı. Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden bir açıklamada bulunan Sun Tekstil, bedelsiz sermaye artırımı detaylarını yatırımcılarla paylaştı.

Şirketin kayıtlı sermaye tavanı 600.000.000 TL ve mevcut sermayesi ise 135.000.000 TL olarak göze çarpıyor. SUNTK, %250 oranında bedelsiz sermaye artırımına onay aldığında ise sermayesini 474.600.000 TL’ye yükseltecek.

Sun Tekstil’in bedelsiz sermaye artırımının tamamı iç kaynaklardan karşılanacak. İç kaynak detaylarında ise emisyon primi dikkat çekiyor. SUNTK, bedelsiz sermaye artırımı için 339.000.000 TL emisyon primi kullanacak.

SUNTK NE ZAMAN BÖLÜNECEK?

Şirket, bedelsiz sermaye artırımı için Sermaye Piyasası Kurulu’ndan onay bekleyecek. SUNTK hisselerinin 2023 yılı içerisinde bedelsiz için onay alması bekleniyor. Sun Tekstil’in bu yıl içerisinde bölünmesi beklenenler arasında yer alıyor.


Bakmadan Geçme