SASA bedelsiz ne zaman 2024? SASA ne zaman bölünecek?

Sasa bedelsiz sermaye artırımı kararı açıkladı. Yüzde 700 oranındaki bedelsiz araştırılıyor. SASA bedelsiz ne zaman? SASA ne zaman bölünecek?

SASA bedelsiz ne zaman 2024? SASA ne zaman bölünecek?
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un köklü şirketlerinden biri olan SASA Polyester (SASA), 2024 yılında da bedelsiz sermaye artırımı kararı aldı. Şirket, hemen her yıl yaptığı bedelsiz sermaye artırımları ile yatırımcıların gözde şirketlerinden biri olmuştu. SASA’nın bedelsiz kararı alması, yatırımcıların gözünü yeniden şirketin üzerine dikti.

Bedelsiz sermaye artırımına ilişkin Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden açıklamada bulunan SASA Polyester, %700 oranında artırım için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurduğunu açıkladı. Şirketten yapılan KAP açıklamasında, “Şirketimizin bugün yapılan Yönetim Kurulu toplantısında; Sermaye Piyasası Kurulunun 7 Mart 2024 tarih ve 2024/14 sayılı bülteninde duyurulan enflasyon muhasebesi düzeltme farkından doğan kaynağın sermayeye ilave edilebilmesine ilişkin ilke kararları kapsamında, mevcut durumda 5.321.653.794,10 TL olan Şirket çıkarılmış sermayesinin, tamamı iç kaynaklardan karşılanmak üzere 37.251.576.558,70 TL artırılmak suretiyle 42.573.230.352,80 TL'ye yükseltilmesine, çıkarılacak yeni payların tamamının pay sahiplerine dağıtım tarihindeki payları oranında bedelsiz olarak verilmesine, bu çerçevede ortaklarımızın elinde bulundurdukları beher paya %700 oranında bedelsiz pay verilmesine ve sermaye artırımı için gerekli izinlerin alınmasına oy birliği ile karar verilmiştir.” İfadelerine yer verildi.

SASA BEDELSİZ KARARI!

Sasa Polyester, 27 Mart 2024 tarihinde %700 bedelsiz sermaye artırımı için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuru yapılmasına karar verildiğini açıkladı.

SASA BEDELSİZ NE ZAMAN?

SASA Polyester’in bedelsiz sermaye artırımı, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan onay bekliyor. Şirketin 2024 yılı içerisinde SPK’dan onay alması ve bedelsiz sermaye artırımını gerçekleştirmesi bekleniyor. Gelişmeleri mobil uygulamalarımız aracılığı ile anlık bildirimlerle takip edebilirsiniz.

YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme