SASA'da patron satışı haberi, hisseyi aşağı çekti!

Borsa İstanbul'un en popüler şirketlerinden Sasa Polyester, sabah saatlerinde pay satışı…

SASA'da patron satışı haberi, hisseyi aşağı çekti!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un en popüler şirketlerinden Sasa Polyester, sabah saatlerinde pay satışı yapılacağını bildirdi. Şirketten gelen bu KAP açıklamasının ardından hisseler aşağı yönlü harekete geçti. SASA’da günlük kayıp, %7’yi aştı.

Sasa Polyester’den 13 Haziran seansı öncesi bir açıklama geldi. Şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı duyuruda, Erdemoğlu Holding’in 3,55 milyar liralık hissesini satışa çıkarma kararı aldığı vurgulandı.

Gelen bu haberin ardından şirket hisseleri seansa düşüşle başladı. SASA’da günlük kayıp ise 1 saatte %7’yi aştı. Geçtiğimiz günü 62 TL’nin üzerinde kapatan SASA, 58 TL’ye kadar geriledi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Erdemoğlu, HSBC ile Erdemoğlu’nun elinde kalan SASA hisseleri için mutat istisnalara tabi olmak üzere, 90 günlük bir satmama taahhüdü verilmesi üzerinde anlaşmaya varmıştır. Gelirlerin kullanımı Erdemoğlu, SASA’nın 8 Haziran 2023 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) SASA’nın net borçlanma oranını düşürmek amacıyla 4 milyar Türk lirasına kadar geri ödemede düşük öncelikli ikincil borç niteliğine sahip (ardıllaştırılmış), vadesiz ve şarta bağlı paya dönüştürülebilir borçlanma aracı ihraç etmesi için onay başvurusunda (SPK başvurusu) bulunma niyetine ilişkin duyurusuna dikkat çekmektedir. Borçlanma aracının dönüştürme fiyatı ve kupon oranı Erdemoğlu ve SASA arasında ihraç sırasında belirlenecek olup, kupon oranının SASA lehine bir oranda belirlenmesi ve dönüşüm fiyatının işlemdeki plasman fiyatına eşit olması beklenmektedir.”


Bakmadan Geçme