SASA'dan yatırım açıklaması!

2023 yılı 6 aylık finansal tablo açıklamasından sonra Borsa İstanbul'da hisseleri düşüş gösteren…

SASA'dan yatırım açıklaması!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

2023 yılı 6 aylık finansal tablo açıklamasından sonra Borsa İstanbul’da hisseleri düşüş gösteren Sasa Polyester’den yatırım açıklaması geldi. GES yatırımının tamamlandığını duyuran şirket, yatırımın üretime başladığını belirtti. İşte Sasa Polyester’in yatırımı hakkında detaylar!

Sasa Polyester, Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden paylaştığı açıklamayla, önceden duyurulan 11.350.000 USD’lik yatırımın tamamlanmasına ilişkin güncel bilgileri kamuoyuyla paylaştı. Şirket, Adana merkez sahalarındaki binalarının çatılarına kurulan Çatı Öztüketim Güneş Enerjisi Santrali’nin (GES) montajının tamamlandığını ve üretime başlandığını duyurdu.

Bu GES projesi, yıllık 28.000 MWh enerji üretimi kapasitesine sahip olacak. Bu üretim, Şirketin mevcut yıllık elektrik tüketiminin yaklaşık %4 ila %5’i arasındaki bir miktarı karşılaması bekleniyor. Sasa Polyester, güneş enerjisi santralinin tam kapasiteyle çalışmaya başlamasıyla enerji tüketiminde çevresel etkileri azaltmayı ve sürdürülebilir bir enerji kaynağı kullanımına katkı sağlamayı hedefliyor.

Şirket ayrıca, söz konusu GES projesinin resmi kabul süreçlerinin yasal prosedürlere uygun olarak devam ettiğini belirtti. Bu açıklama, Şirketin sürdürülebilirlik çabalarının bir parçası olarak çevresel sorumluluklarını yerine getirmeyi amaçladığını gösteriyor.


Bakmadan Geçme