Smart Güneş (SMRTG), yeni fabrika inşaatında ilk adımı attı

Borsa İstanbul'un dikkat çeken şirketlerinden Smart Güneş Enerjisi, İzmir Aliağa'da kurulacak olan…

Smart Güneş (SMRTG), yeni fabrika inşaatında ilk adımı attı
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un dikkat çeken şirketlerinden Smart Güneş Enerjisi, İzmir Aliağa’da kurulacak olan fabrikayla ilgili açıklamada bulundu.

Smart Güneş Enerjisi, İzmir Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacak olan “Güneş Paneli Hücre Fabrikası”nın birinci fazına dair önemli bir gelişmeyi duyurdu. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, 600 MW kapasiteli hücre üretim tesisi için gerekli olan makina ve ekipman grubu tamamlandı ve deniz yoluyla Türkiye’ye sevk edildi. Yüklemenin ardından ekipmanlar, normal planlamaya göre önümüzdeki hafta içinde İzmir Aliağa Limanı’na ulaşması bekleniyor.

İlk fazın 600 MW kapasitesine sahip olan hücre üretim tesisinin montaj işlemleri tamamlandıktan sonra, 2024 yılının ilk üç ayı içerisinde ticari üretime başlaması planlanıyor.

Smart Güneş Enerjisi’nin açıklamasında, konuyla ilgili yaşanacak gelişmelerin kamuoyu ve yatırımcılarla düzenli olarak paylaşılacağı belirtildi.

Bu önemli adım, şirketin sürdürülebilir enerji üretimine yönelik taahhüdünü pekiştirmekte olup, güneş enerjisi sektöründeki büyümesini destekleyen stratejik bir hamle olarak değerlendiriliyor.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatır ım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


 

Bakmadan Geçme