SPK Bülteni yayımlandı! Haziran'ın ilk haftasında yeni halka arz var mı?

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 31 Mayıs 2024 tarihli bülteni yayımladı. Bu hafta yeni halka arz var mı? sorusu yanıt buldu. İşte SPK Bülteni detayları!

SPK Bülteni yayımlandı! Haziran'ın ilk haftasında yeni halka arz var mı?
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son zamanlarda peş peşe halka arz onayı veren Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 31 Mayıs 2024 tarihli haftalık bülteni yayımladı. Kurul, geçtiğimiz hafta gibi bu hafta da bülteni Cuma gününe sarkıttı. SPK’dan gelen bültende detaylar da belli oldu.

YENİ HALKA ARZ ONAYI VERİLMEDİ!

Sermaye Piyasası Kurulu, 24 Mayıs tarihli haftalık bültende 3 şirkete halka arz onayı vermişti. Kurul, 31 Mayıs’ta ise hiçbir şirkete halka arz onayı vermedi. Haziran ayının ilk haftasında herhangi bir şirketin halka arzı olmayacak.

1 ŞİRKET SERMAYE ARTIRIMI ONAYI ALDI!

SPK Bülteni’nde 1 şirketin ise sermaye artırımı için onay aldığı görüldü. İz Yatırım Holding, tahsisli sermaye artırımı için onay alan şirket oldu. Şirketin sermaye artırımına dair detaylar, önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

3 ŞİRKETİN BORÇLANMA ARACI ONAYLANDI!

31 Mayıs 2024 tarihli SPK Bülteni’nde 3 şirketin de borçlanma aracına onay verildi. Bu şirketler; Tam Finans Faktoring A.Ş. (350.000.000 TL), Volkswagen Doğuş Finansman A.Ş. (500.000.000 TL) ve Deniz Faktoring A.Ş. (55.000.000 USD) oldu. Her 3 şirket de Tahvil/Finansman Bonosu türünden borçlanmak için onay aldı.

44 İNTERNET SİTESİNE ERİŞİM ENGELİ!

Sermaye Piyasası Kurulu, 31 Mayıs tarihinde 17 internet sitesine erişim engeli getirdi. Bu siteler hakkında yapılan açıklamada, “Türkiye’de yerleşik kişilere yönelik olarak internet aracılığıyla yurtdışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen ve aşağıda adresleri verilen internet sitelerine erişimin engellenmesi için Sermaye Piyasası Kanunu’nun 99’uncu maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca gerekli hukuki işlemlerin yapılmasına karar verilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Erişim engeli getirilen web sitelerinin listesi ise şu şekilde:

SPK Bülteni yayımlandı! Haziran'ın ilk haftasında yeni halka arz var mı?

Kaynak: 31 Mayıs SPK Bülteni


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme