SPK onayladı! Lot sayısı 2 katına çıkacak!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 25 Nisan'da haftalık bülten yayımladı. Şeker Finansal Kiralama A.Ş.'nin de yüzde 100 oranında bedelsiz sermaye artırımı onaylandı. Şirketin bedelsiz sermaye artırımı ile birlikte yatırımcıların lot sayısı 2 katına çıkacak. İşte detaylar!

SPK onayladı! Lot sayısı 2 katına çıkacak!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şeker Finansal Kiralama A.Ş. (SEKFK), 16 Ağustos 2023 tarihinde bedelsiz sermaye artırımı kararı açıklamıştı. Sermaye Piyasası Kurulu'ndan onay bekleyen şirket, 25 Nisan 2024 tarihinde Kurul'dan onay aldı. Şeker Finansal Kiralama'nın bedelsiz sermaye artırımı detayları da belli oldu.

ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA BEDELSİZ DETAYLARI!

SPK'dan onay alan Şeker Finansal Kiralama, %100 oranında bedelsiz sermaye artırımı gerçekleştirecek. Şirket, 50.000.000 TL olan sermayesini 100.000.000 TL'ye çıkaracak. Şeker Finansal Kiralama'nın bedelsiz sermaye artırımında kullanılacak olan 50.000.000 TL'nin tamamı, iç kaynaklar kalemi olan diğer kâr yedeklerinden karşılanacak.

SPK onayladı! Lot sayısı 2 katına çıkacak!

LOT SAYISI 2 KATINA ÇIKACAK!

Şeker Finansal Kiralama'nın bedelsiz sermaye artırımında, yatırımcılara pay dağıtımı gerçekleştirilecek. Örneğin, 100 SEKFK hissesi olan bir yatırımcının lot sayısı 200'e çıkacak. Şirketin hisse fiyatı da bedelsiz bölünme tarihinde yarıya bölünecek. 

SEKFK BEDELSİZ NE ZAMAN?

Şeker Finansal Kiralama'nın bedelsiz sermaye artırımına başlayacağı tarihi, 29 Nisan - 3 Mayıs haftasında açıklaması ve aynı hafta içerisinde de bedelsiz sermaye artırımına başlaması bekleniyor. Tarih netleştiğinde mobil uygulamalarımızdan takip edebilirsiniz.

SPK onayladı! Lot sayısı 2 katına çıkacak!

Kaynak: Kamuyu Aydınlatma Platformu - SPK

Bakmadan Geçme