SPK'ya başvurdu! Hisse sayısı 2 katına çıkacak!

Borsa İstanbul'un önde gelen çelik sektörü şirketlerinden Yükselen Çelik, bedelsiz sermaye artırımı kararı almıştı. Şirket, bu karar doğrultusunda Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurusunu iletti. SPK'dan onay gelmesi halinde bu şirkette hisse sayısı iki katına çıkacak! İşte detaylar!

SPK'ya başvurdu! Hisse sayısı 2 katına çıkacak!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören şirketlerden Yükselen Çelik, bedelsiz sermaye artırımı kararı almıştı. Geçtiğimiz hafta alınan karar, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yatırımcılara duyurulmuştu. Yükselen Çelik (YKSLN), alınan bu kararın ardından Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurdu. Şirket, söz konusu başvuru hakkında da KAP üzerinden bir açıklama yaptı.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME!
100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ HEMEN GÖR!
(Ücretsiz BORSA Deneme Hesabı Açmak için Tıklayın!)

Yükselen Çelik’ten yapılan açıklamada, “Şirketimizin 600.000.000 (AltıYüzMilyon) TL olan Kayıtlı Sermaye Tavanı içerisinde kalacak şekilde; 125.000.000 (YüzYirmiBeşMilyon) TL olan çıkarılmış sermaye tutarının, 125.000.000 TL'sinin Geçmiş Yıllar Karlarından karşılanmak üzere iki katına çıkarılarak (%100 artış yapılarak) 250.000.000 (İkiYüzElliMilyon) TL'ye çıkarılmasına,

Sermayeye ilave edilecek 125.000.000 TL'nin tüm pay sahiplerine payları oranında dağıtılmasına,

Sermaye artışına ilişkin olarak; Esas Sözleşme'nin "Sermaye ve Payların Nev'i ve Devri" başlıklı 6 nolu maddesinin ekte görüldüğü şekilde tadiline,

Sermaye artışı ve esas sözleşme tadiline yönelik olarak, gerekli izinlerin alınması amacı ile Sermaye Piyasası Kurulu'na ("SPK") başvurusu bugün (26.12.2023) yapılmıştır.” İfadelerine yer verdi.

YÜKSELEN ÇELİK BEDELSİZ SERMAYE ARTIRIMI DETAYLARI

Yükselen Çelik, 19 Aralık 2023 tarihinde %100 oranında bedelsiz sermaye artırımı kararı aldı. Şirket, 600.000.000 TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 125.000.000 TL olan sermayesini 250.000.000 TL’ye çıkarmak için SPK’ya başvurusunu iletti. Şirketin bedelsiz sermaye artırımı sürecini mobil uygulamamız üzerinden takip edebilirsiniz.,

HİSSE SAYISI 2 KATINA ÇIKACAK!

Yükselen Çelik, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan onay alması halinde şirketin hisse sayısı 2 katına çıkacak. Borsa İstanbul'da işlem gören YKSLN payların da aynı oranda bölünecek.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme