TAB Gıda halka arzda 2 rekor birden kırdı!

TAB Gıda halka arz sonuçlarında rekor kırıldığı görüldü. Türkiye'nin en büyük halka arzı olan…

TAB Gıda halka arzda 2 rekor birden kırdı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

TAB Gıda halka arz sonuçlarında rekor kırıldığı görüldü. Türkiye’nin en büyük halka arzı olan şirket, bu rekoru başvuru sayısı ile de taçlandırdı. TAB Gıda’nın halka arzına 5 milyonun üzerinde yatırımcı talep gönderdi. TAB Gıda kaç lot verdi, TABGD borsada ne zaman işleme başlayacak? İşte detaylar!

TAB GIDA ÇİFTE REKOR KIRDI!

Halka arzının onaylanmasının ardından TL bazında Türkiye borsa tarihinin en büyük halka arzı olan TAB Gıda, bu rekoru başvuru sayısı ile taçlandırmış oldu. TABGD halka arzına, 5 milyon 185 binin üzerinde yatırımcıdan talep geldi. Şirket, bu verilerle hem halka arz büyüklüğü hem de başvuru sayısı açısından Türkiye rekoru kırmış oldu.

HALKA ARZ SONUÇLARI AÇIKLANDI

TAB Gıda halka arz sonuçları açıklandı. Şirketin halka arzı başvuru rekoru kırdı. TAB Gıda halka arzına toplam 5 milyon 185 bin 061 yatırımcıdan talep geldi.

Şirketin halka arzına talep gönderen 4 milyon 943 bin 543 bireysel yatırımcının talebi karşılandı. 

TAB Gıda halka arzında, bireysel yatırımcılara 8-9 lot dağıtıldı.

“TAB Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (“Şirket”) paylarının halka arzına ilişkin talep toplama işlemleri, 18- 19-20 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleşmiştir.

Şirket’in 1 TL nominal payları 130,00 TL fiyattan halka arz edilmiş olup, 52.500.000 TL nominal değerli payların satışı sonucunda halka arz büyüklüğü 6.825.000.000 TL olarak gerçekleşmiştir.

Halka arzda, Yurt İçi Bireysel ve Grup Çalışanlarından Oluşan Yatırımcılar’a tahsis edilen payların 2,1 katı ve Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar’a tahsis edilen payların 4,2 katı talep toplanmıştır.

Böylece, halka arzda planlanan tahsisatın toplam 2,5 katı talep toplanmıştır.

Halka arz sonucunda, 4.943.543 adedi Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar, 5.673 adedi Grup Çalışanlarından Oluşan Yatırımcılar ve 246 adedi Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar olmak üzere, toplam 4.949.462 yatırımcıya dağıtım yapılmıştır.

Halka arz fiyatı üzerinden yatırımcı grubu bazında talep ve dağıtım bilgisi aşağıdaki tabloda yer almaktadır.”

Haber

TAB GIDA BORSADA NE ZAMAN İŞLEM GÖRECEK?

TAB Gıda’nın halka arz edilen paylarının, 25 ya da 26 Ekim tarihinde Borsa İstanbul’da işleme başlaması bekleniyor.



YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme