Tam 130 Milyon Euro bedelli rekor satış açıklandı!

Borsa İstanbul'un önde gelen şirketi, rekor satışı duyurdu. Tam 130 milyon Euro bedelli sözleşme…

Tam 130 Milyon Euro bedelli rekor satış açıklandı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un önde gelen şirketi, rekor satışı duyurdu. Tam 130 milyon Euro bedelli sözleşme, yatırımcıları heyecanlandırdı. İşte detaylar!

Otokar, Avrupa ülkesinin açtığı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç alım ihalesine katıldı ve ihaleyi kazandı. Şirket, 23 Kasım 2022 tarihinde teklif verdi ve olumlu sonuçların ardından 18 Ekim 2023 tarihinde sözleşmenin imzalanacağını duyurdu.

Toplam sözleşme bedeli yaklaşık 130 milyon Euro‘yu kapsayan bu anlaşma, 6x6 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçların alımı, bakım ekipmanları ve eğitim hizmetlerini içeriyor. Sözleşme, gerekli resmi onaylar alındıktan, teminat mektupları düzenlendikten ve avans ödemeleri yapıldıktan sonra yürürlüğe girecek. Teslimatların 2024 yılının ikinci yarısında başlaması ve 2025 yılı içinde tamamlanması planlanıyor.

Bu açıklama, ihaleye teklif verme yetkisine sahip olan Otokar’ın Yönetim Kurulu tarafından 10 Kasım 2017 tarihli kararla alınan bir yetkiye dayanarak yapıldı. Ayrıca, ihale sürecinin olumsuz etkilenmemesi ve şirketin meşru çıkarlarının ve rekabet gücünün korunması amacıyla ihale sonuçlanana kadar bu bilginin açıklanmasının ertelendiği bildirildi. Şirket, ihale süreciyle ilgili ihale makamı tarafından yapılacak bilgilendirmeler nedeniyle gizlilik sağlayamayacağını belirtti.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


Bakmadan Geçme