TATEN borsada ne zaman işlem görecek? HALKA ARZ

SPK'dan 3 Ağustos tarihinde onay alan Tatlıpınar Enerji'nin halka arz sonuçları açıklandı.…

TATEN borsada ne zaman işlem görecek? HALKA ARZ
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

SPK’dan 3 Ağustos tarihinde onay alan Tatlıpınar Enerji’nin halka arz sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından TATEN hisselerinin Borsa İstanbul’da işleme başlayacağı tarih merak edilmeye başladı. TATEN borsada ne zaman işleme başlayacak?

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 3 Ağustos 2023 tarihinde 3 şirkete halka arz onayı vermişti. Bu şirketlerden biri de Ağaoğlu Şirketler Grubu bünyesinde bulunan Tatlıpınar Enerji oldu. Yaptığı Rüzgar Enerjisi Santrali yatırımları ile dikkat çeken şirketlerden Tatlıpınar Enerji’nin halka arzı başarılı bir şekilde tamamlandı.

10-11 Ağustos tarihlerinde talep toplama işlemlerini gerçekleştiren Tatlıpınar Enerji, toplam 70.200.000 lotu, hisse başı 22,50 TL fiyattan halka arza konu etmişti. Şirket, dağıtımda ise bireysel yatırımcılara öncelik vererek katılımı en üst düzeyde tuttu. Lotların tamamının %70’i yurt içi bireysel yatırımcılara tahsis edilirken %1’i ise Ağaoğlu Şirketler Grubu çalışanlarına tahsis edildi. Yurt içi ve yurt dışı kurumsal yatırımcılara ise %14,5er oranda dağıtım gerçekleştirildi.

Tatlıpınar Enerji’nin halka arz sonuçları açıklandı. Şirketin halka arzına katılan yatırımcı ve dağıtılan lot sayısı detayları ise tablodaki gibi gerçekleşti.

Haber

TATEN BORSADA NE ZAMAN İŞLEME BAŞLAYACAK?

Tatlıpınar Enerji’nin halka arz edilen lotlarının, 16, 17 ya da 18 Ağustos’da Borsa İstanbul’da işleme başlaması bekleniyor.

Bu tarih netleştiğinde; sayfanın en altında linkleri bulunan mobil uygulamalarımızdan anlık bildirim gönderilecektir. Gelişmeleri kaçırmamak için uygulamalarımızı indirmeyi unutmayın.


Bakmadan Geçme