Teknoloji şirketi açıklama yaptı, hisse tavan oldu!

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören şirketlerden Mia Teknoloji (MIATK) dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Şirketten gelen açıklama sonrası MIATK hisessi tavan fiyata yükseldi.

Teknoloji şirketi açıklama yaptı, hisse tavan oldu!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsada son 1 yılın en çok konuşulan şirketlerinden biri de Mia Teknoloji oldu. Şirket, gerek dev oranda bedelsiz sermaye artırımı gerek iş anlaşmaları ve gerekse hisselerindeki yükseliş ile dikkat çekmeye devam ediyor.

Mia Teknoloji, son zamanlarda adından söz ettiren açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yatırımcıları bilgilendiren Mia Teknoloji, İtalyan bir şirket olan ARCHES ile yapılan anlaşmayı açıkladı.

Mia Teknoloji'nin KAP açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"MIA Teknoloji A.Ş. ile İtalyan şirketi ARCHES arasında Sağlık, Çevre ve Uzay için İleri Araştırma Merkezi arasında, özellikle AB fon mekanizmaları kapsamında Sağlık, Uzay ve Havacılık, Bilgi Teknolojileri, Yapay Zeka ve Tarım sektörlerinde işbirlikleri kurulmasını sağlamak üzere  İyi Niyet Anlaşması  imzalanmıştır.

ARCHES, bilgi yönetimi ve çok paydaşlı ağ oluşturma konusunda uzmanlaşmış özel, kâr amacı gütmeyen bir kuruluştur. Misyonu, bilginin ilerlemesine aktif olarak katkıda bulunmak ve araştırma ve yenilik için AB politikalarının geliştirilmesi ve uygulanmasına destek sağlamaktır. Akıllı, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme için Birleşmiş Milletler'in 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Stratejisi doğrultusunda, özellikle üniversiteler ve araştırma organizasyonları ile iş birlikleri kurarak ve genç bilim insanlarının eğitimini destekleyerek bilgi oluşturma hedeflemektedir. ARCHES ayrıca, küresel araştırma topluluğunu endüstri ile ve tüm seviyelerdeki politika yapıcılarla bağlayabilen zeki bir arayüz olarak hareket eder. Tüm araştırma ve yenilik zinciri boyunca sınırsız bir organizasyon olarak hareket eden ARCHES, günümüzün küresel rekabet ortamında hayatta kalıp gelişebilmek için gerekli olan hızı, esnekliği ve entegrasyonu sağlama koşullarını yaratır.

Bu anlaşma kapsamında, şirketler birbirlerini Avrupa Birliği ekosisteminde halihazırda beraber çalıştıkları ortaklar ile tanıştıracak, birlikte yeni ortaklıklar kuracak ve birbirlerine proje yönetim danışmanlığı sağlayacaklardır. Bu anlaşmanın, her iki şirketin de Avrupa Birliği fon mekanizmalarından aldıkları destek ve uluslararası iş birliği fırsatları açısından dönüştürücü bir etkiye sahip olabileceğine inanmaktayız. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur."

HİSSE TAVAN FİYATA YÜKSELDİ!

Mia Teknoloji'nin Borsa İstanbul'da işlem gören payları, gelen açıklama sonrasında tavan fiyata yükseldi. MIATK hissesi, 23 Şubat tarihli seansı 70,10 TL'den kapatmıştı. 26 Şubat seansında KAP açıklaması sonrası tavana yükselen MIATK, 77,10 TL'yi gördü. Hissede saat 14.25 itibariyle tavan fiyat devam ediyor.

Teknoloji şirketi açıklama yaptı, hisse tavan oldu!

Hisse fiyatı haber yayın saati ile geçerlidir. Gün içerisinde değişebilir.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme