Teknoloji şirketi bilanço açıkladı, hisse taban fiyata oturdu!

Borsa İstanbul teknoloji şirketlerinden Alcatel Lucent Teletaş Telekomünikasyon (ALCTL), 2023 yılının 12 aylık finansal tablosunu açıkladı. Zarar açıklayan şirketin hisseleri taban fiyata oturdu.

Teknoloji şirketi bilanço açıkladı, hisse taban fiyata oturdu!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören teknoloji şirketlerinden Alcatel, 2023 yılına ait 12 aylık finansal tabloyu açıkladı. Şirket, açıklanan son bilançoda 143.425.919 TL zarar duyurdu. Alcatel'den gelen açıklama sonrasında şirketin borsada işlem gören payları taban fiyata oturdu.

GEÇEN YIL KÂR ETMİŞTİ!

Alcatel, 2022/12 finansal tablosunda 235,94 milyon TL net kâr elde etmişti. 2023 yılının finansal tablosunda cirosunda artış görülen şirketin; brüt kâr, esas faaliyet kârı ve FAVÖK ile birlikte net dönem kârı da düşüş gösterdi. Alcatel, 143 milyon TL'nin üzerinde zarar açıkladı.

ÖZKAYNAKLAR DÜŞTÜ!

Alcatel'in açıkladığı 2023/9 bilançosunda 2,023 milyar TL olan özkaynaklarında da düşüş görüldü. Şirket, 2023/12 finansal tablosunda özkaynaklarını 1,956 milyar TL şeklinde açıkladı. Alcatel'in özkaynaklarındaki düşüş oranı ise yaklaşık %3 oldu.

HİSSE TABAN FİYATA OTURDU!

Alcatel'in Borsa İstanbul'da işlem gören payları, bilanço açıklanmadan önceki seansı 149,80 TL'den kapatmıştı. Şirketten gelen finansal tablo açıklamasının ardından ilk seans olan 1 Mart tarihinde ise ALCTL hisseleri taban fiyata düşerek 134,90 TL'ye geriledi.

Teknoloji şirketi bilanço açıkladı, hisse taban fiyata oturdu!

ALCTL hisse fiyatı, haber yayın saati ile geçerlidir, gün içerisinde değişebilir.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme