Tüpraş'ın net dönem kârı %50 arttı! İşte bilanço detayları!

Borsa İstanbul'un güçlü şirketlerinden biri olan TÜPRAŞ - Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş., 2023…

Tüpraş'ın net dönem kârı %50 arttı! İşte bilanço detayları!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un güçlü şirketlerinden biri olan TÜPRAŞ - Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş., 2023 yılının 9 aylık finansal verilerini paylaştı. Şirketin bilançosunda net dönem kârının %50 artış gösterdiği görüldü.

Borsa İstanbul’un popüler şirketlerinden biri olan TÜPRAŞ, 2023 yılına ait 9 aylık finansal verileri Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden yatırımcılarla paylaştı. Açıklanan rakamlar yatırımcıların yüzünü güldürürken, şirketin finansal kalemlerin iyileşme olduğu gözlerden kaçmadı.

NET DÖNEM KÂRI %50 ARTTI

2022 yılının aynı dönemine g öre net dönem kârında artış görülen şirket, geçen yılın 9 ayında 23,45 milyar TL olan net dönem kârını bu yılın ilk 9 ayında 35,27 milyar TL şeklinde duyurdu.

ESAS FAALİYET KÂRI DA YÜKSELDİ

TÜPRAŞ’ın dikkat çeken kalemlerinden biri de esas faaliyet kârı oldu. Geçen yılın aynı döneminde 29,32 milyar TL esas faaliyet kârına sahip olan şirket, bu yıl ise esas faaliyet kârını 46,48 milyar TL şeklinde açıkladı.

FİNANSAL BORÇ %8 AZALDI

TÜPRAŞ’ın finansal borçlarında da iyileşme görüldü. 2023 yılının 6 aylık döneminde 36,31 milyar TL finansal borcu bulunan şirket, 9 aylık bilançoda bu rakamı 33,35 milyar TL şeklinde duyurdu.

ÖZKAYNAKLAR %6 BÜYÜDÜ

TÜPRAŞ’ın açıkladığı bilançoda dikkat çeken rakamlardan biri de özkaynaklar oldu. Şirketin 2023/6 bilançosunda 67,77 milyar TL olan özkaynakları, 71,85 milyar TL şeklinde açıklandı. Özkaynaklar %6 oranında artış gösterdi.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


Bakmadan Geçme