Tureks Turunç Madencilik halka arz ne zaman, kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu?

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 27 Ekim 2023 tarihinde Tureks Turunç Madencilik halka arzına onay…

Tureks Turunç Madencilik halka arz ne zaman, kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu?
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 27 Ekim 2023 tarihinde Tureks Turunç Madencilik halka arzına onay verdi. Tureks Turunç Madencilik halka arz talep toplama tarihleri ne zaman, kaç lot verir kişi başı, katılım endeksine uygun mu, borsada ne zaman işlem görecek?

Tureks Turunç Madencilik’in netleşen halka arz detayları şu şekilde:


Tureks Turunç Madencilik İç ve Dış Tic. A.Ş.

SPK Onay Tarihi: 27 Ekim 2023

Talep Toplama Tarihleri: 2-3 Kasım 2023

Sermaye Artırımı: 48.600.000

Ortak Satışı: 10.376.404

Toplam Pay Adedi: 58.976.404

Halka Arz Fiyatı: 10,97 TL

Halka Arz İskontosu: %18

Halka Açıklık Oranı: %21,26

Halka Arz Büyüklüğü: 646.971.151 TL

Dağıtım Yöntemi: Tamamen Eşit Dağıtım

Hisse Kodu: MARBL

İşlem Tarihi: 8 Kasım 2023

Katılım Endeksi: UYGUN

T1 ve T2 bakiye kullanılabilir.



FON KULLANIM YERLERİ

Finansman maliyetinin azaltılması: %40

Fabrikada kapasite artırıcı makine yatırımı ve teknolojik yatırımlar: %20-30

İşletme sermayesinin güçlendirilmesi: %30-40


ÖNEMLİ DETAYLAR

30 gün fiyat istikrarı planlanmaktadır.

Şirket, 1 yıl boyunca bedelli/bedelsiz sermaye artırımı gerçekleştirmeyeceğini ve aynı süre boyunca pay satışı yapmayacağını taahhüt etmektedir.

Ortaklar 1 yıl boyunca pay satışı gerçekleştirmeyeceğini taahhüt etmektedir.


TUREKS NE İŞ YAPAR?

Tureks Turunç Madencilik İç ve Dış Tic. A.Ş., faaliyetlerine, doğaltaşın mermer ocaklarından çıkarılmasını müteakip, kesilmesi, şekil verilmesi ve eyüzey işlemleri yapılması sonucunda, mermer fayans, mermer plaka, mozaik, su jeti fayans, bordür vb. ürünlerin üretim ve satışı ile devam etmektedir.

Şirket bu faaliyetlerini %100 ortağı olduğu Türkiye’de kurulu Model Granit, GM Mermer ve ABD’de kurulu Marble Systems/Marble şirketleri ile birlikte gerçekleştirmektedir.

Haber

Şirket mevcut durumda üretim faaliyetlerini yurt içinde gerçekleçtirmektedir Şirket, en büyüğü Burdur‘da olmak üzere 9 maden ocağı için maden çıkarma ruhsatına sahiptir. Doğal taş üretimi ve taş ocakçılığına yaptığı yatırım ile 94.500 ton/yıl üretim kapasitesine sahiptir.

Üretimini Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi‘nde bulunan 30.534 m2 üzerine kurulu 15.702 m2 kapalı alana sahip fabrikasında gerçekleştirmektedir.

Ayrıca Burdur Karamanlı‘da bulunan mermer sahası içerisindeki 2 adet hangardan oluşan ve içerisinde mermer üretim makinaları bulunan tesiste de Afyon‘daki fabrika için yarı mamul ve mamul üretimi yapılmaktadır.

Haber

Bunların dışında şirketin mülkiyetinde bulunan Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi‘ndeki 12.029 m2 üzerine kurulu 3.945 m2 kapalı alana sahip fabrika da, bağlı ortaklığı olan Model Granit Mermer Sanayi Ticaret Limited Şirketi‘ne kiralanmıştır. Mermer ocaklarından çıkarılan hammadde tasarım merkezinde dekoratif ürünler olarak fayans, mozaik, eşik ve plaka levha şeklinde tasarlanmaktadır. Tasarımları tescilli ve şirkete ait 60’dan fazla doğal taş koleksiyonu ile her türlü ticari, konut, duvar, zemin, dekoratif aksesuar ve yüzey süslemelerine çözümler sunulmaktadır.

Haber


BANKA VE ARACI KURUMLAR

Tüm banka ve aracı kurumlar üzerinden katılım sağlanabilir.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


Bakmadan Geçme