Yabancılar gözünü bu hisselere dikti! Sürekli topluyorlar!

Borsa İstanbul'da son günlerde yükseliş sürerken yabancı yatırımcıların topladığı hisseler de belli oldu. Yabancı adeta gözünü diktiği hisseleri, 10 gündür sürekli topluyor!

Yabancılar gözünü bu hisselere dikti! Sürekli topluyorlar!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul, 2024 yılına hızlı bir giriş yaptı. 29 Aralık 2023 tarihli seansı 7.470 puanlı seviyelerden kapatan BIST 100 Endeksi, 2024 yılında tarihi zirvesini yeniledi. 2 Şubat 2024 tarihinde 8.763 puana kadar yükselen endeks, günü 8.665 puandan kapattı. Endeksin yükselişinde yabancıların da etkisi görülürken yabancı yatırımcıların hangi hisseleri topladığı belli oldu.

İŞ YATIRIM AÇIKLADI!

İş Yatırım'dan paylaşılan haberde, yabancı yatırımcıların 10 gündür sürekli topladığı hisseler belli oldu. 2 Şubat 2024 tarihinde haberinde yabancı oranlarına yer veren kurum; HEDEF, NUGYO, SNPAM ve YBTAS hisselerinde 10 gündür, SILVER hissesinde ise 8 gündür yabancı oranlarının sürekli arttığını belirtti.

Öte yandan İş Yatırım; 2 Şubat 2024 tarihli verisinde günlük bazda yabancı oranı artan hisselere de yer verdi. Bu listede ise Çates liste başında yer aldı. CATES paylarında yabancı oranı 3.6 bps artış gösterdi. Listenin ikinci sırasında yer alan hisse ise DOGUB olurken bu hissde de yabancı oranı artışı 3.28 bps oldu. Yabancı oranı en çok artan üçüncü ise ise 1.91 bps ile RNPOL hissesi oldu.

Kaynak: İş Yatırım


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme