Yeni enerji şirketi halka arz oluyor!

Borsa İstanbul'da paylarını halka arz etmek isteyen şirketlere bir yenisi daha eklendi. Tatlıpınar…

Yeni enerji şirketi halka arz oluyor!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’da paylarını halka arz etmek isteyen şirketlere bir yenisi daha eklendi. Tatlıpınar Enerji Üretim A.Ş., İnfo Yatırım liderliğinde halka arz başvurusunda bulundu. Şirketin halka arzına dair taslak izahname de yayımlandı.

Tatlıpınar Enerji Üretim A.Ş., halka arz hazırlıklarına başladı. Şirket, İnfo Yatırım liderliğinde paylarını halka arz edecek. Toplamda 66.600.000 TL lot halka arz ile satışa sunulacak. Şirketin halka arzında takvim ise henüz belirlenmedi.

TATLIPINAR ENERJİ NE İŞ YAPAR?

Balıkesir sınırları içerisinde yer alan Tatlıpınar Rüzgâr Enerji Santrali, %100 yenilebilir enerji üretmek hedefiyle Kasım 2019’da 5 türbin ile (19,5 MW) faal olarak işletmeye açıldı. 2021 Yılında ise kapasite artışı ile toplamda 25 türbin ile (115,5 MW) enerji üretimine devam etmektedir.

Tatlıpınar RES, son kapasite artışı ile 392.000 MWh üretim kapasitesine sahiptir. 2023 yılında yapılacak olan 79 MW Güneş Enerji Santrali yatırımı ve 33,6MW Rüzgar Enerji Santrali kapasite artışı ile Tatlıpınar RES toplamda 228,1 MW kurulu güce ve 607.000 MWh yıllık üretim kapasitesine ulaşacaktır.

TATLIPINAR ENERJİ HALKA ARZ DETAYLARI!

Şirketin halka arzına İnfo Yatırım ve Vakıf Yatırım liderlik edecek. Tatlıpınar Enerji’nin halka arz fiyatı SPK onaylı izahnamenin ardından netlik kazanacak. Öte yandan şirketin halka arzında dağıtım şekli taslak izahnamede yer alan verilere göre eşit dağıtım olacak. Bu durumda halka arz işlemine tüm banka ve aracı kurumlar üzerinden katılım sağlanabilmesi bekleniyor.

TATLIPINAR ENERJİ HALKA ARZ GELİRİNİ NEREDE KULLANACAK?

Şirketin yayımlanan taslak izahnamede verdiği bilgilere göre; halka arzdan elde edilecek gelirin, %30-35’i rüzgar enerjisi santrali kapasite artışı yatırımlarında, %35-40’ı hibrit güneş enerjisi santrali yatırımlarında ve %30-35’i kredi geri ödemelerinde kullanılacak.

Halka arz ve sermaye artırımlarını kaçırmamak için aşağıda linkleri bulunan mobil uygulamalarımızı cihazınıza yüklemeyi unutmayın!

Bakmadan Geçme