Yeni halka arz hisseye 1 ay daha yasak geldi!

Borsa İstanbul'un yeni halka arz şirketlerinden Artemis Halı (ARTMS) paylarına 1 ay tedbir getirildi. ARTMS hisselerinde bununla birlikte ikinci yasak oldu. İşte detaylar!

Yeni halka arz hisseye 1 ay daha yasak geldi!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan yeni halka arz şirketlerden Artemis Halı (ARTMS), Borsa İstanbul tarafından yeniden tedbir kapsamına alındı. Hissede daha önce kredili işlem yasağı uygulanıyordu. Borsa İstanbul, ARTMS paylarına brüt takas tedbirinin de getirildiğini duyurdu.

BORSA İSTANBUL’DA AÇIKLAMA!

21 Mart 2024 tarihli seansın tamamlanmasının ardından Borsa İstanbul bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamanın tamamında ise şu ifadelere yer verildi:

“Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında ARTMS.E paylarında 22/03/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 19/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.”

HALKA ARZIN ARDINDAN %107 KAZANDIRDI!

Artemis Halı’nın halka arz edilen payları, 4 Mart 2024 tarihinde Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlamıştı. Halka arz fiyatı 25,35 TL olan ARTMS, borsada işleme başlamasının ardından en yüksek 66,95 TL’yi gördü. Hisse, 21 Mart 2024 tarihli seansı ise 52,65 TL’den kapattı. ARTMS, son kapanış fiyatına göre halka arz yatırımcılarına %107 oranında kazanç sağladı.

Yeni halka arz hisseye 1 ay daha yasak geldi!


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme