Yiğit Akü katılım endeksine uygun mu? Hisse caiz mi, helal mi?

Yiğit Akü halka arz tarihi belli oldu. Yiğit Akü katılım endeksine uygun mu, hisse caiz mi, helal mi?

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Yiğit Akü katılım endeksine uygun mu? Hisse caiz mi, helal mi?
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yiğit Akü'nün halka arzı, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. Şirketin halka arzına dair tüm detaylar netleşti. Yiğit Akü'nün talep toplama tarihlerinin yanı sıra katılım endeksi durumu da belli oldu. Bu halka arza katılmak isteyen yatırımcılar, Yiğit Akü'nün Borsa İstanbul Katılım Endeksi'nde yer alıp alamayacağını araştırıyor.

YİĞİT AKÜ KATILIM ENDEKSİNE UYGUN MU?

Yiğit Akü'nün Sermaye Piyasası Kurulu onaylı halka arz izahnamesinde, katılım endeksine uygun değil olmadığı görüşü yer aldı. Yiğit Akü, halka arz sonrası Borsa İstanbul Katılım Endeksi'nde yer almayacak.

Fotoğrafta da görüdüğü üzere, şirketin SPK onaylı izahnamesindeki Borsa Görüşü bölümünde Katılım Endeksi'ne yer verilmemiştir.

Yiğit Akü katılım endeksine uygun mu? Hisse caiz mi, helal mi?

Fotoğraf: SPK Onaylı İzahname

KATILIM ENDEKSİ NEDİR?

Katılım Endeksi, Borsa İstanbul tarafından belirlenen bazı finansal ve faaliyet alanı kriterlerini karşılayan şirketlerin yer aldığı endekstir. Katılım Endeksi'nde birçok finansal ve faaliyet alanı kriteri yer almaktadır. Bu endeks, İslami finans ilkeleri olarak da yorumlanabilir.

Kaynak: Yiğit Akü SPK Onaylı İzahname


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme