Yüzde 1200 bedelsiz için SPK'dan 6 aydır onay bekliyor!

Borsa İstanbul'un önde gelen şirketlerinden Mia Teknoloji, Mart ayından bu yana bedelsiz sermaye…

Yüzde 1200 bedelsiz için SPK'dan 6 aydır onay bekliyor!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un önde gelen şirketlerinden Mia Teknoloji, Mart ayından bu yana bedelsiz sermaye artırımı için SPK’dan onay bekliyor. Şirket, 14 Mart 2023 tarihinde aldığı kararla %1200 oranında bedelsiz sermaye artırımı gerçekleştireceğini duyurmuştu. Aradan 6 aya yakın bir zaman geçmesine rağmen Sermaye Piyasası Kurulu MIATK bedelsizine halen onay vermedi.

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören şirketlerden Mia Teknoloji, son zamanlarda yükselişi ve yükselişin ardından gelen tedbirlerle gündemde. Son 6 ayda yatırımcılarına hatırı sayılır oranda para kazandıran Mia Teknoloji, aynı zamanda bedelsiz sermaye artırımı konusunda da dilden düşmüyor. 14 Mart 2023 tarihinde %1200 oranında bedelsiz sermaye artırımı kararı alan şirket, SPK’ya başvurusunu ilettikten sonra Kurul’dan onay bekleme sürecine geçti. Ancak bu süreç, halen tamamlanmadı. O tarihten bu yana birçok şirkete bedelli-bedelsiz sermaye artırımı onayı gelirken SPK, Mia Teknoloji’nin rekor oranda bedelsizine henüz onay vermedi.

Şirket, 150.000.000 TL kayıtlı sermaye tavanını aşarak, 38.000.000 TL olan mevcut sermayesini 494.000.000 TL‘ye yükseltmek istiyor.

SPK’dan gelecek olan onayın uzaması, geçtiğimiz günlerde spekülasyonları da beraberinde getirmişti. Sosyal medyada, Mia Teknoloji’nin bedelsiz sermaye artırımından vazgeçtiği iddia edilmişti. Ancak şirketten yapılan açıklamada böyle bir durumun söz konusu olmadığı ve bedelsiz sermaye artırımının SPK’dan onay beklediği ifade edilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

MİA TEKNOLOJİ’DEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA!

MİA TEKNOLOJİ HİSSE CEZASI NE ZAMAN BİTİYOR?

Bakmadan Geçme