Yüzde 2378 yükselen hisse sert düştü! Şirketten açıklama geldi!

Borsa İstanbul'da işlem gören turizm şirketlerinden Altınyunus Çeşme Turistik Tesisler (AYCES) hisseleri, 9 ay gibi bir sürede yüzde 2378 yükselmişti. Son zamanlarda sert düşüş görülmesinin ardından şirketten açıklama geldi.

Yüzde 2378 yükselen hisse sert düştü! Şirketten açıklama geldi!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul'da 2023 yılının ikinci yarısından itibaren yükseliş sürerken, bu yükselişe en iyi ayak uyduran şirketlerden biri de Altınyunus Çeşme (AYCES) olmuştu. 3 Mayıs 2023 tarihinde dip fiyatları olan 65 TL'ye kadar gerileyen AYCES payları, daha sonra gösterdiği sert yükselişe, 2024 yılını ilk aylarında da devam etmişti. AYCES payları, 21 Şubat 2024 tarihli seansta 1.615 TL'yi gördü. Hisse, yatırımcılarına bu süre zarfında %2378 oranında kazanç sağladı.

Yüzde 2378 yükselen hisse sert düştü! Şirketten açıklama geldi!

KISA ZAMANDA YARI YARIYA DÜŞTÜ!

Altınyunus Çeşme'nin Borsa İstanbul'da işlem gören payları, 21 Şubat tarihinin ardından düşüş gösterdi. Hisse, 29 Şubat tarihli seans kapanış fiyatı olan 820 TL baz alındığında, şimdiye kadarki tarihi zirve fiyatından %49'un üzerinde değer kaybetti. Yaşanan bu düşüşün ardından şirketten açıklama geldi.

Yüzde 2378 yükselen hisse sert düştü! Şirketten açıklama geldi!

YÖNETİMDEN AÇIKLAMA!

Altınyunus Çeşme hisselerinde görülen sert düşüş, şirketi de harekete geçirdi. Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden açıklamada bulunan Altınyunus Çeşme yönetimi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Geçen haftadan bu yana Borsa İstanbul'da Şirket paylarımızın fiyatında yaşanan düşüş ile ilgili olarak yatırımcılardan yoğun sorular gelmektedir. 

Şirketimiz pay değerini, fiyatını veya yatırımcıların yatırım kararlarını olumsuz etkileyebilecek nitelikte bilgi, olay ve gelişme bulunmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ALTIN YUNUS ÇEŞME TURİSTİK TESİSLER A.Ş."


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme