Yüzde 34 düşen halka arz hisseyi tavan fiyata götürdüler!

Borsa İstanbul'un yeni halka arz şirketlerinden Meka Beton (MEKGA), yakın zamanda yüzde 34 düşüş göstermişti. Hissede devreye giren alıcılar, tavan fiyata götürdü. İşte MEKAG paylarında yaşananlar!

Yüzde 34 düşen halka arz hisseyi tavan fiyata götürdüler!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan yeni halka arz şirketlerden Meka Beton, Şubat ayının ilk günlerinden itibaren düşüş grafiği sergilemişti. Yeniden yükseliş sinyali veren MEKAG payları, 22 Mart 2024 tarihli seansta tavan fiyata yükseldi.

HALKA ARZ SONRASI TAVAN SERİSİ YAKALAMIŞTI!

Meka Beton’un halka arz edilen payları, 12 Ekim 2023 tarihinde Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlamıştı. Hisse, tavan serisini hiç bozmadan 27 Ekim tarihli seans da dahil olmak üzere tavan tavan yükseliş gösterdi. 31 Ekim tarihli seansta da tavan olan hisse, aynı günü taban fiyattan kapatmıştı. Daha sonra inişli çıkışlı bir grafik sergileyen MEKAG payları, 6 Şubat 2024 tarihli seansta 91,45 TL’yi gördükten sonra devam eden günlerde düşüşe geçti.

Halka arz fiyatı 25 TL olan MEKAG, 19 Mart 2024 tarihinde ise 60 TL’ye kadar geriledi. Hisse, ardından yükseliş göstererek dikkat çekti. MEKAG payları, 22 Mart 2024 tarihli seansta tavan fiyata yükselerek 66,55 TL’den kapanış gerçekleştirdi.

Yüzde 34 düşen halka arz hisseyi tavan fiyata götürdüler!

HİSSEYİ TAVANA GÖTÜRDÜLER!

Meka Beton hisselerinde öne çıkan alıcılar, hissenin tavan fiyata yükselmesinde etkin rol oynadı. 22 Mart 2024 tarihli seansta A1 Capital üzerinden 122 binin üzerinde MEKAG hissesi alındı. Alıcılar ikinci sırada ise 97 binin üzerinde lot ile Bank of America yer aldı. Ak üzerinden 86 binin üzerinde, İnfo üzerinden 70 binin üzerinde, Piramit üzerinden 50 binin üzerinde lot alımı gerçekleştirildi. Diğer kurumlar üzerinden ise yaklaşık 53 bin lot alımı yapıldı.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme