Yüzde 900 bedelsiz kararı geldi, hisse tavan oldu!

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören şirketlerden Burçelik Bursa Çelik Döküm Sanayii A.Ş. (BURCE), yüzde 900 oranında bedelsiz sermaye artırımı kararı aldı. Şirketten gelen karar sonrası hisse tavan oldu!

Yüzde 900 bedelsiz kararı geldi, hisse tavan oldu!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul'da sermayesinin düşüklüğü ile bilinen şirketlerden Burçelik (BURCE), %900 oranında bedelsiz sermaye artırımı kararı aldı. Şirket, aldığı kararın detaylarını Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığı ile yatırımcılara duyurdu.

Burçelik'ten gelen bedesiz sermaye artırımı açıklaması, şirketin hisselerine de olumlu yansıdı. 23 Mayıs tarihli seansı 270,50 TL'den kapatan BURCE payları, gelen bedelsiz açıklaması sonrasında 297,50 TL'ye yükseldi.

BURCE BEDELSİZ NE ZAMAN?

Burçelik, 24 Mayıs 2024 tarihinde bedelsiz sermaye artırımı kararı açıkladı. Şirketin 2024 yılı ikinci 6 ayında bedelsiz sermaye artırımı için onay alması bekleniyor.

BURÇELİK BEDELSİZ SERMAYE ARTIRIMI DETAYLARI!

Mevcut sermayesi 8.424.000 TL olan Burçelik, bu sermayeyi 84.240.000 TL'ye çıkaracak. Şirket, sermaye artırımında kullanılacak olan 75.816.000 TL'nin tamamını ise özsermaye enflasyon düzeltme farklarından karşılayacak.

BURÇELİK'TEN AÇIKLAMA!

Burçelik, bedelsiz sermaye artırımına ilişkin açıklamada bulundu. Şirketten yapılan KAP açıklamasında, "Şirketimizin 24 Mayıs 2024 tarihinde yapılan yönetim kurulu kararı ile;

Tamamı ödenmiş mevcut 8.424.000 TL olan esas sermayenin, şirket içi kaynaklarında yer alan Sermaye Enflasyon düzeltmesi olumlu farklarından karşılanmak sureti ile % 900 oranında arttırılarak, 84.240.000 TL'na çıkarılmasına,

Arttırılan 75.816.000 TL sermayeyi temsil eden payların ortaklara bedelsiz olarak verilmesine ve kaydileştirme esasları çerçevesinde izlenmesine,
Esas sözleşme değişikliğinin gerçekleştirilmesi için Sermaye Piyasası Kanunu ile Sermaye Piyasası Kurulu tebliğleri ve diğer mevzuat hükümlerine uyularak gerekli izinlerin alınmasına,

Gerekli izinlerin alınmasına müteakiben Esas sözleşmenin 6. nci maddesinin ekteki şekil değişikliği önerisinin ilk yapılacak yapılacak Genel Kurul toplantısında ortakların onayına sunulmasına oy birliği ile karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Yüzde 900 bedelsiz kararı geldi, hisse tavan oldu!


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme