Zarardan kâra dönen şirketin hisseleri yükselişte!

2023 yılının 9 aylık bilançosunu açıklayan şirket, zarardan kâra döndü. Şirketin hisseleri yükselişe…

Zarardan kâra dönen şirketin hisseleri yükselişte!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

2023 yılının 9 aylık bilançosunu açıklayan şirket, zarardan kâra döndü. Şirketin hisseleri yükselişe geçerek, 10 Kasım Cuma gününü tavan fiyattan kapattı.

Borsa İstanbul’da işlem gören şirket, finansal tablo açıklamalarına devam ediyor. 10 Kasım Cuma günü gece saatlerinde bilanço açıklayan şirketlerden biri de Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayii A.Ş. (BANVT) oldu. Şirketin bilançosunda dikkat çeken nokta, çeyreklik dönemlerde zarardan kâra dönüldüğü oldu. Gelen bilanço şirketin Borsa İstanbul’daki hisselerini yükseltti, BANVT günü tavan fiyattan kapattı.

11,85 MİLYAR TL CİRO YAPTI

Banvit, 2023 yılını 9 ayında yaklaşık 12 milyar TL ciro yaptı. Şirket, 2022 yılının 9 ayında ise 7,82 milyar TL ciro elde etmişti. Banvit’in cirosu geçen yılın aynı dönemine göre %51 oranında arttı.

237,15 MİLYON TL KÂR ETTİ

2023 yılının 1. ve 2. çeyreğinde zarar eden Banvit, 3. çeyrekte ise kâr açıkladı. Son çeyrekte gelen bu net kâr, şirketin 9 aylık bilançosuna da kâr olarak yansıdı. 2023 yılının ilk 2 çeyreğinde 143 milyonun üzerinde zarar eden şirket, son çeyrekte gelen 380 milyon TL’nin üzerinde kârla, 9 aylıktaki kârını 237,15 milyon TL şeklinde açıkladı.

ÇEYREKLİKTE ZARARDAN KÂRA DÖNDÜ!

Banvit, uzun zamandır devam eden çeyreklik zararını kâra çevirdi. Şirket, bundan önceki son 4 çeyrekte de zarar açıklamıştı. 2023/9 bilançosunda kâr eden BANVT, bu durumu hisselerine de yansıttı. Banvit’in Borsa İstanbul’da işlem gören hisseleri, 10 Kasım Cuma gününü tavan fiyattan kapattı.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


Bakmadan Geçme