1 hisse tedbir kapsamına alındı!

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada 12 Ocak 2024 tarihinde 1 hissenin daha tedbir kapsamına alındığı bildirildi. 11 Ocak tarihinde de 5 hisseye tedbir getirilmişti.

1 hisse tedbir kapsamına alındı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’da 8-12 Ocak 2024 haftası seansı sona erdi. Haftanın son seans gününde 1 hissenin tedbir kapsamına alındığı belirtildi. Borsa İstanbul söz konusu hisse hakkında açıklamayı Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yatırımcılarla paylaştı.

BIST’ten yapılan açıklamaya göre; Doğusan Boru Sanayi (DOGUB) hisselerinde 15 Ocak 2024 seans başından 15 Şubat 2024 seans sonuna kadar kredili işlem yapılamayacak. Yapılan açıklamanın tamamında ise şu ifadelere yer verildi:

“Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında DOGUB.E payları 15/01/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 14/02/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.”

YÜZDE 21,56 YÜKSELDİ

DOGUB hisseleri, 8-12 Ocak 2024 tarihli haftada en çok yükselen hisselerden biri oldu. Hisse, geride bıraktığımız haftada %21,56 yükseliş kaydetti. DOGUB’un Ocak ayındaki toplam yükselişi ise %41,96 şeklinde kayıtlara geçti.

Bakmadan Geçme