Kayseri'den okyanus ötesine! Borsanın yeni oyuncusu, ABD'de şirket kuracak!

Borsa İstanbul'un yeni halka arz şirketi Amerika Birleşik Devletleri'nde yeni şirket kurma kararı aldı. Şirketten yapılan açıklamada, ABD'de kurulacak olan şirketin ilk etapta satış ve pazarlama faaliyeti göstermek amacıyla kurulacağı belirtildi. İşte yapılan açıklamanın detayları!

Kayseri'den okyanus ötesine! Borsanın yeni oyuncusu, ABD'de şirket kuracak!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un yeni şirketlerinden biri olan Mega Metal, Kayseri’den okyanus ötesine açılıyor. Mega Metal, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden dikkat çeken bir açıklamada bulunarak ABD’de yeni şirket kurulacağını duyurdu.

Şirketin KAP açıklamasında, “Şirketimiz, ABD'ye gerçekleştirdiği ihracat bazlı satışları ile müşteri sayı ve çeşitliliğini artırıp geliştirmek amacıyla, ABD'nin Connecticut eyaletinde ilk etapta satış ve pazarlama faaliyeti göstermek üzere, %100 bağlı ortaklığı olacak şekilde, 12 Ocak 2024 tarih ve 03 sayılı Yönetim Kurulu kararıyla Şirket kurulmasına karar vermiştir.” ifadelerine yer verildi.

İLERLEYEN DÖNEMDE ÜRETİM TESİSİ PLANI

Mega Metal’den yapılan açıklamanın devamında yeni kurulacak olan şirketin ilk etapta satış ve pazarlama amacında olduğu, ancak ilerleyen dönemde de üretim tesisi kurup yeni yatırım fırsatı taşıdığı belirtildi.

Mega Metal KAP açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kurulacak şirket ile ABD pazarında lokal bir şirket olarak süreklilik sağlayıp, oradaki satışların ve faaliyetlerimizin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. 

ABD'de kurulacak şirketimiz ile başlangıçta satış ve pazarlama faaliyetleri için depo /depolar kiralayıp, ardından ABD'de yapılan satışlarımızın bu yeni şirket üzerinden yapılması planlanmaktadır.

Başlangıçta Satış ve Pazarlama faaliyeti gösterecek olan Şirketin, ilerleyen dönemde ise üretim tesisleri kurup, organik büyüme bağlamında yeni yatırım fırsatlarını değerlendirmek üzere çalışmalar yapması, ABD ve çevre ülkelere yapacağı satışlarda, ilgili ürünleri bu üretim tesisinde üretmesi planlanmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme