100 TL ile hisse alınır mı?

Borsa İstanbul'da yatırımcı olmak isteyen, ancak bu konuda yeterli bilgisi olmayan birçok kişi merak ediyor. 100 TL ile hisse alınır mı? İşte merak edilen sorunun detayları haberimizde!

100 TL ile hisse alınır mı?
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul'da son 2-3 yılda yatırımcı sayısı bir hayli arttı. Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun web sitesinde yer alan bilgilere göre, Borsa İstanbul'da toplam yatırımcı sayısı 13 Nisan 2024 tarihi itibariyle 34,83 milyon iken bakiyeli kullanıcı sayısı ise 11,6 milyon kişinin üzerinde. Gün geçtikçe Borsa İstanbul'a olan ilgi, ülkemizde artmaya devam ediyor.

Borsada yatırımcı olmak isteyen birçok kişi de özellikle düşük miktarlarla hisse senedi alınıp alınamayacağı konusunu internette araşırmaya başladı. Google arama motoru istatistiklerine göre de en çok araştırılan konulardan biri 100 TL ile hisse alınır mı? sorusu. Biz de haberimizde bu soruya cevap vermeye çalışacak.

100 TL HİSSE ALINIR MI?

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerden arasında 1 hissesi 2-3 TL olan şirketler dahi bulunuyor. Dolayısı ile siz, 1 adet de hisse alabilirsiniz. 100 TL bir kenara, 2-3 TL ile dahi hisse alınabilir.

BORSADA NASIL YATIRIMCI OLUNUR?

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerinden hisse senetlerine yatırım yapmak için öncelikle bir banka ya da aracı kurum üzerinden yatırım hesabı açmanız gerekiyor. Daha sonra ise o hesaba TL transferi yaparak hisse senedi yatırımcı olabilirsiniz. Banka ve aracı kurumların, komisyon ve saklama ücretleri kurumdan kuruma değişiklik gösterecektir. Bu konuda, çalışacağınız banka ya da aracı kurumdan yardım alabilirsiniz.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme