13 seansta %209 yükselen hisse durmak bilmiyor!

Borsa İstanbul'un yeni şirketlerinden Forte Bilgi İletişim Teknolojileri ve Savunma Sanayi A.Ş…

13 seansta %209 yükselen hisse durmak bilmiyor!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un yeni şirketlerinden Forte Bilgi İletişim Teknolojileri ve Savunma Sanayi A.Ş., halka arz olduğu günden bu yana yükselişini sürdürüyor. Şirket hisseleri, 14 Haziran’dan bu yana 13 seans gördü ve %209 yükseliş kaydetti.

Haziran ayının halka arzlarından olan Forte’de yükseliş tam gaz devam ediyor. Toplam 4 şirketin halka arz onayı aldığı 1 Haziran tarihinde yükselişini sürdüren tek şirket FORTE oldu. Öte yandan aynı tarihte Pasifik Eurasia, Katılımevim ve A1 Capital de halka arz için SPK’dan onay almıştı.

Halka arz fiyatı 12,12 TL olan Forte Bilgi İletişim, 5 Temmuz tarihli seansa da tavan fiyattan başladı. Şirket hisseleri gösterdiği performansla, %209’luk yükseliş kaydetmiş oldu. FORTE’nin halka arzına katılan yatırımcılar, paralarını 3’e katladı.

Toplam 22.000.000 lot halka arza konu edilmiş ve FORTE halka arzına katılan yatırımcılara en fazla 36 lot dağıtılmıştı. Bu halka arzda, 36 lot sahibi olan yatırımcılar, 914 TL kâr elde etmiş oldu.

FORTE NE İŞ YAPAR?

Forte, 2016 yılında faaliyete geçen %100 Türk sermayeli bir şirkettir. Sistem entegrasyonu ve yazılım geliştirme alanlarında faaliyet göstermek üzere kurulmuş olan Forte, kamu kurumlarında ve savunma sanayii endüstrisinde çalışmasına devam ermektedir. Müşteri odaklı ve rekabetçi yaklaşımları ile müşterisine özel ve maliyet etkin çözümlerini, yüksek kalitedeki sistem ve yazılım mühendisleri ile üretmektedir.


Bakmadan Geçme