Migros'tan yatırım kararı geldi, hissesi güne yükselişle başladı!

Borsa İstanbul'da işlem gören Migros, yatırım stratejileri doğrultusunda hazır/paketli yemek satış…

Migros'tan yatırım kararı geldi, hissesi güne yükselişle başladı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’da işlem gören Migros, yatırım stratejileri doğrultusunda hazır/paketli yemek satış kanallarını güçlendirmek ve personel yemek ihtiyacına destek olmak amacıyla yeni bir yatırım kararı aldı. Bu doğrultuda, CRC Danışmanlık ve Organizasyon Anonim Şirketi’ne (CRC) yatırım yapılmasına karar verildi.

CRC, paketli yemek üretimi ve satışı konusunda faaliyet gösteren bir şirket olup 10.000.000 TL nominal sermayeye sahiptir. Migros, bu yatırım kapsamında CRC’nin ödenmiş sermayesini temsil eden payların %50’sine tekabül eden 200.000 adet payı 2.900.000 Amerikan Doları karşılığı TL bedelle satın alacak.

Ayrıca, Migros Ticaret A.Ş. ( MGROS), CRC’nin ödenmiş sermayesinin %25’ine tekabül eden 100.000 adet payı devralacak. Bu payların yanı sıra, Migros’un bağlı ortaklığı olan Dijital Platform Gıda Hizmetleri A.Ş. (Dijital Platform) da aynı şekilde CRC’den %25’ine tekabül eden 100.000 adet payı devralacak.

Toplam pay devir bedeli, kapanış tarihinde uyarlamaya tabi olacak ve değişebilecektir. Kapanış tarihi ise gerekli ön şartların tamamlanmasını müteakip belirlenecek olup en geç 15 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilecektir.

Bu yatırım hamlesi, Migros‘un paketli yemek sektöründeki varlığını güçlendirme ve hızla büyüyen personel yemek ihtiyacına çözüm sunma stratejisinin bir parçası olarak değerlendirilmektedir.


Bakmadan Geçme