14 günde yüzde 209 yükselen hisse, 2 gündür sert düşüşte!

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerden Akenerji Elektrik Üretim A.Ş. (AKENR), bilanço açıkladıktan sonra yükselişe geçmişti. Borsada 14 seansta yüzde 209 yükselen AKENR payları, son iki gündür ise sert düşüşte!

14 günde yüzde 209 yükselen hisse, 2 gündür sert düşüşte!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasının önde gelen enerji şirketlerinden biri olan Akenerji Elektrik (AKENR), 2023 yılının 12 alyık bilançosunu açıklamıştı. Gelen güçlü bilançonun rüzgârını arkasında AKENR payları, sert yükselişi ile adından söz ettirmeyi başardı. Son 1 ayın en çok değer kazanan hisselerinden biri olan AKENR, seans gibi kısa bir zaman diliminde %209 dolaylarında yükseliş kaydetti. Hissede daha sonra gelen düşüşle birlikte değer kaybı yaşanmaya başladı. AKENR payları, 4-5 Nisan tarihlerinde zirveden sert düşüş gösterdi.

BİLANÇO SONRASI YATIRIMCILARA KAZANDIRDI!

Akenerji Elektrik, 2023/12 bilançosunu 15 Mart tarihli seans kapanışı sonrasında açıklamıştı. Hisse o tarihli seansı 6 TL’den kapattıktan sonraki günlerde sert yükseldi. AKENR payları, 4 Nisan seansında ise 18,56 TL’yi gördü. Bu fiyata geldiğinde bilanço sonrası %209 yükselmiş olan AKENR, daha sonra düşüş gösterdi. AKENR hisseleri, 5 Nisan tarihli seansı ise %8,26 düşüşle 15 TL’den kapattı. Hisse son iki gün içerisinde yaklaşık %20 değer kaybettti.

14 günde yüzde 209 yükselen hisse, 2 gündür sert düşüşte!


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme