15-19 Ocak Halka Arz Takvimi!

Son zamanlarda yeni halka arz gelmemesi, yatırımcıların gözünü 15-19 Ocak 2024 haftasına çevirdi. Bu hafta yeni halka arz var mı? 15-19 Ocak ­2024 haftası halka arz olacak mı?

15-19 Ocak Halka Arz Takvimi!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

2023 yılının son haftalarında gelen yeni halka arzlara bir müddet ara verilmişti. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 2023 yılında son olarak Avrupakent GYO'ya halka arz onayı vermişti. Avrupakent GYO halka arzı, 7 Aralık 2023 tarihinde onaylanmış ve daha sonraki haftalarda ise halka arz onayı gelmemişti.

2024 yılına girilmesinin ardından gözler yeniden SPK'ya çevrildi. Yılın ilk haftası olan 2-5 Ocak 2024 haftasında Sermaye Piyasası Kurulu bülten yayımlamadı. Kurul, alışagelmişin dışına çıkarak bir sonraki hafta içerisinde 9 Ocak 2024 tarihinde bir bülten yayımladı.

Yayımlanan bu bültende de yeni halka arz onayı gelmedi. SPK, 9 Ocak tarihinde 4 şirkete sermaye artırımı onayı verildiğini duyurdu. Haftanın son iş gününde bir bülten daha yayımlayan SPK, bu kez de Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ (PEGYO) hisselerinde işlem yapan 6 kişiye ceza verildiğini duyurdu. Yani bu hafta da herhangi bir şirkete halka arz onayı verilmedi.

15-19 OCAK HALKA ARZ TAKVİMİ

2024 yılının 3. haftası olan 15-19 Ocak haftasında da halka arz takvimi boş olacak. Ancak Sermaye Piyasası Kurulu'ndan hafta içerisinde yayımlanacak olan yeni bültende halka arz onayı vermesi beklenebilir. Bu durumda eğer halka arz onayı çıkarsa, talep toplama işlemleri de bir sonraki haftaya kalacaktır.

Halka arz onayı bekleyen, onay alan tüm şirketleri mobil uygulamalarımız üzerinden anlık bildirimlerle takip edebilirsiniz.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme