2 şirketten olağan dışı fiyat açıklaması!

Borsa İstanbul'un yeni şirketlerinden Kayseri Şeker ve Derlüks Yatırım Holding, olağan dışı fiyat…

2 şirketten olağan dışı fiyat açıklaması!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un yeni şirketlerinden Kayseri Şeker ve Derlüks Yatırım Holding, olağan dışı fiyat hareketleri konusunda KAP açıklamasında bulundu.

KAYSE’DE SERT YÜKSELİŞ!

Kayseri Şeker hisseleri halka arzın ardından düşüş göstermişti. KAYSE hisseleri, haziran ayının son günlerine kadar da halka arz fiyatına yakın fiyattan işlem görüyordu. Şirket hisseleri son günlerde ise sert yükselişi ile dikkat çekti. 27 Haziran tarihli seansı 17 TL’nin altında kapatan KAYSE, daha sonraki gösterdiği yükselişle adından söz ettirdi. Hisse fiyatı, 17 Temmuz tarihli seansta da tavan fiyata ulaştı ve 28,06 TL’ye yükseldi.

Haber
KAYSE GRAFİK

Hisse fiyatlarında görülen bu sert yükselişin ardından şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden bir açıklama yaptı. Şirketten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Sermaye Piyasası Kurulu’nun Özel Durumların Kamuya Açıklanmasına İlişkin Tebliği’ne göre, Şirketimizin payları üzerinde gerçekleşen olağandışı fiyat ve miktar hareketine ilişkin olarak, Şirketimizce kamuya açıklanmamış özel bir durum bulunmamaktadır.”

DERHL HİSSESİ 10 LİRAYA YÜKSELDİ

Olağan dışı fiyat hareketleri hakkında KAP duyurusunda bulunan bir diğer şirket de Derlüks Yatırım Holding oldu. Şirket hisseleri, Mayıs ayının sonlarında 4 TL fiyatlardan işlem görürken o tarihten bu yana sert yükseliş gösterdi. DERHL hisseleri, 17 Temmuz tarihinde 10 TL’nin de üzerine çıktı. Şirket hisselerinde yükseliş, %100’ün de üzerine çıktı.

Haber
DERHL GRAFİK

Derlüks’ten yapılan açıklama ise şu şekilde:

“Şirketimiz payları üzerinde gerçekleşen olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine ilişkin olarak Sermaye Piyasası Kurulu’nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliği’nin “Olağandışı Fiyat ve Miktar Hareketleri” başlıklı 8. maddesine göre Şirketimizin kamuya açıklanmamış herhangi bir özel durumu bulunmamaktadır.”

Kaynak: Kamuyu Aydınlatma Platformu

Bakmadan Geçme