23 günde %567 kazandırdı! Bugün taban oldu!

Borsa İstanbul'da bu hisse, halka arz yatırımcılarına 23 günde %567 kazandırdı. Hissede, son…

23 günde %567 kazandırdı! Bugün taban oldu!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’da bu hisse, halka arz yatırımcılarına 23 günde %567 kazandırdı. Hissede, son 2 seansta ise düşüş görüldü. 16 Ekim tarihinde ise hisseler taban oldu.

Borsada halka arz furyası devam ediyor. Bazı şirketler halka arz sonrası yatırımcılarına %40-50 prim sağlarken, kimisi de yükselişine 5-6 kata kadar sürdürdü. Sert yükseliş gösteren şirketlerden biri de Tarkim Bitki Koruma (TARKM) oldu. Şirkete, halka arz ile birlikte yatırımcı olanlar, yükselişten ciddi oranda faydalandı.

LOTUNUN AZ OLMASI AVANTAJ SAĞLADI

Tarkim Bitki Koruma halka arzında toplam 5.000.000 lot halka arz edilmişti. Şirketin lot sayısının az olması, tavan serisini de artırdı. 12 Eylül 2023 tarihinde Borsa İstanbul’da işleme başlayan TARKM payları, 15’in üzerinde tavan serisi gösterdi.

Birkaç gün dinlenmeye geçen hisse, daha sonra sert yükselişini yeniden sürdürdü. 107,50 TL‘den halka arz edilen TARKM payları, en yüksek 717,20 TL‘yi gördü. Halka arza katılan yatırımcılar, hisse 717,2 TL‘yi gördüğünde ise %567 kazanmış oldu.

Haber

CEZA ALDI!

TARKM paylarına Borsa İstanbul tarafından 4 Ekim tarihinde yasaklar getirildi. Hissede şuan 4 farklı yasak birden bulunuyor. TARKM hisselerinde 3 Kasım seans sonuna kadar; kredili işlem ve açığa satış, brüt takas, emir paketi tedbiri ve tek fiyat işlemleri bulunuyor.

TABAN OLDU!

Halka arz edildiği günden bu yana 717,20 TL‘ye kadar yükselen TARKM hisseleri, 16 Ekim tarihli seans içerisinde taban fiyatı gördü. Şirketin hisseleri, 639 TL‘ye geriledi.



YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme