29.984.937 TL ihale kazandı, hisse yükselişe geçti!

Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden kazandığı ihaleyi duyuran şirketin hisseleri, bir anda…

29.984.937 TL ihale kazandı, hisse yükselişe geçti!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden kazandığı ihaleyi duyuran şirketin hisseleri, bir anda yükselişe geçti! İşte detaylar…

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören şirketlerden Fonet Bilgi Teknolojileri A.Ş. (FONET), bir ihale kazandığını duyurdu. Geçtiğimiz haftalarda da yeni iş anlaşmalarına imza atan şirket, Batman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan ihalenin kendi uhdelerinde kaldığını açıkladı.

Fonet’in kazandığı ihale bedeli ise 30 milyon TL’ye yakın bir bedel olması ile dikkat çekiyor. Şirketten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Batman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan ve 15.09.2023 tarihinde duyurusunu yaptığımız “36 ay süreli Sağlık Bilgi Yönetim Sistemi (SBYS) Hizmet Alımı” ihalesi sonuçlanmış olup, ihaleyi şirketimiz kazanmıştır. Yasal itiraz süreci beklenmekte olup akabinde sözleşme imzalama aşamasına geçilecektir. İhale bedeli 29.984.937,00 TL’dir.”

HİSSELER YÜKSELİŞE GEÇTİ

Fonet’in KAP üzerinden yaptığı açıklama sonrası Borsa İstanbul’da işlem gören payları bir anda yükselişe geçti. 8 Kasım tarihli seansı 23,62 TL’den kapatan FONET, 9 Kasım gününde de yatay seyrediyordu. İhalenin kazanıldığının duyurusu, FONET hisselerini yukarı yönlü hareketlendirdi.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


Bakmadan Geçme