39.098.537 TL iş anlaşması hisseyi hareketlendirdi!

Birleşim Mühendislik, bağlı ortaklığı Solar Santral Enerji A.Ş ile tekstil sektöründe faaliyet…

39.098.537 TL iş anlaşması hisseyi hareketlendirdi!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birleşim Mühendislik, bağlı ortaklığı Solar Santral Enerji A.Ş ile tekstil sektöründe faaliyet gösteren bir firma arasında son derece önemli bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma, enerji sektöründeki sürdürülebilirlik çabalarının bir parçası olarak büyük bir adımı temsil ediyor.

Anlaşmanın detaylarına göz atalım: Şirket, 1500 kWe/2200 kWp kapasitesindeki anahtar teslimli Güneş Enerjisi Santrali’nin kurulumu için, K.D.V. hariç toplam 1.375.000,00 ABD Doları bedelle sözleşme imzaladı. Bu proje, güncel döviz kurlarıyla hesaplandığında yaklaşık olarak 39.098.537 Türk Lirası’na denk geliyor. Projenin tamamlanma tarihi olarak 2024 yılı hedefleniyor.

Bu anlaşma, hem çevre dostu enerji üretiminin artırılmasına katkı sağlayacak hem de Türkiye’nin enerji bağımsızlığına önemli bir destek sunacak. Ayrıca, bu projenin tamamlanmasıyla yerel ekonomiye de olumlu etkiler yaratılması bekleniyor.

Birleşim Mühendislik‘in Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı açıklamanın tamamı ise şu şekilde:

“Şirketimizin bağlı ortaklığı Solar Santral Enerji A.Ş ile tekstil sektöründe faaliyet gösteren bir firma arasında 1500 kWe/ 2200 kWp kapasitesinde anahtar teslimli Güneş Enerjisi Santrali kurulumu için K.D.V.hariç toplam 1.375.000,00 ABD Doları bedelle sözleşme imzalanmıştır.

Proje bedelinin TL karşılığı güncel kur ile 39.098.537 TL olup, projenin 2024 yılı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.”

AÇIKLAMA GELDİ HİSSE HAREKETLENDİ

Şirketin yaptığı iş anlaşmasının ardından Borsa İstanbul’da işlem gören BRLSM hisseleri de yukarı yönlü hareketlendi.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


Bakmadan Geçme