Halka arz hisselerde tepki alımı!

Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan yeni halka arz şirketlere tepki alımı geldi. TABGD ve MEKAG…

Halka arz hisselerde tepki alımı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan yeni halka arz şirketlere tepki alımı geldi. TABGD ve MEKAG, düşüşün ardından bugün tavan oldu. İşte detaylar!

Halka arz hisselere düşüşün ardından tepki alımları geldi. Son halka arzlardan biri olan Meka Beton Santralleri (MEKAG) hisseleri, 25 TL’den halka arz edilmişti. Borsa İstanbul’da işleme başlamasının ardından sert yükselen MEKAG, yatırımcılarına %244’ün üzerinde prim sağlamıştı. 25 TL’den işleme başlayan MEKAG, 86,05 TL’yi görmesinin ardından düşüşe geçmiş daha sonra ise yaklaşık %42’lik düşüşle, geçtiğimiz hafta 49,92 TL’ye kadar gerilemişti. MEKAG’ın düşüşü yatırımcının tepki alımına sebep oldu.

Haber

49,92 TL’ye kadar gerileyen MEKAG, son 3 seansta yükselişe devam ederek yatırımcılara %30’un üzerinde kazanç sağladı. 8 Kasım 2023 Çarşamba saat 11.50 itibariyle şirket MEKAG’da tavan fiyat devam ediyor!

TAB GIDA BİLANÇO SONRASI TAVANA YÜKSELDİ

26 Ekim tarihinde Borsa İstanbul’da işleme başlayan TABGD, son zamanların en çok konuşulan şirketlerinden biri oldu. Şirket, halka arzda hem TL Bazlı en büyük halka arz hem de yatırımcı sayısı bakımından rekor kırmıştı. 130 TL’den halka arz edilen Tab Gıda hisselerinde tavan serisi diğer halka arzları aratmış ve 207,80 TL’den geri dönen TABGD, 155,80 TL’ye kadar gerilemişti.

TA Gıda, 7 Kasım tarihinde bilançosunu açıkladı. Bilançoda gelen verileri gören yatırımcılar, TABGD’da da tepki alımı gerçekleştirdi. Şirketin hisseleri, 8 Kasım tarihinde tavan fiyata yükseldi. TABGD, borsada günün tavan fiyatı olan 179,30 TL’den işlem görüyor.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme