4 günde yüzde 46 yükselen hissede 1 ay yasak!

Son zamanlarda sert yükseliş gösteren hisse, tavan serisi başlatmıştı. Borsa İstanbul tarafından hisseye tedbir getirildi.

4 günde yüzde 46 yükselen hissede 1 ay yasak!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz hafta Google ile yaptığı partnerlik anlaşması sonrasında sert yükselişe geçen Kafein Yazılım'ın hisselerine tedbir getirildi. Borsa İstanbul, 22 Aralık 2024 tarihli seans kapanışının ardından KFEIN hisselerine tedbir getirildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, "Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında GARFA.E ve KFEIN.E payları 23/01/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 22/02/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir." ifadeleri kullanıldı.

GOOGLE İLE PARTNERLİK SÖZLEŞMESİ İMZALAMIŞTI

Kafein Yazılım, 16 Ocak 2024 tarihinde yaptığı KAP açıklaması ile birlikte Google ile partnerlik sözleşmesi imzalandığını açıklamıştı. Şirket yaptığı açıklamada, "16.01.2024 tarihinde Google Cloud EMEA Limited ile şirketimiz arasında Google Cloud Veri, Altyapı ve Siber Güvenlik Çözümleri alanlarında başta orta doğu olmak üzere tüm SEEMEA (Güney Avrupa ve Yükselen Pazarlar) bölgesinde partner olunmasına ilişkin Ticari İş Ortaklığı Sözleşmesi imzalanmıştır. Sözleşme imza tarihinde yürürlüğe girmiş olup, taraflarca feshedilmedikçe yürürlükte kalacaktır." ifadeleri ile yatırımcıları bilgilendirdi.

PEŞ PEŞE TAVAN OLDU

Kafein Yazılım'dan gelen partnerlik sözleşmesi açıklamasının ardından şirketin hisseleri borsada tavan serisine başlamıştı. Şirketin 16 Ocak tarihli açıklamasının ardından hisseleri, 17, 18, 19 ve 22 Ocak tarihli seanslarda gösterdiği yükselişle %46'nın üzerinde primlendi. 16 Ocak seansını 67,50 TL'den kapatan KFEIN, 22 Ocak seansını ise 98,75 TL'den kapattı.

4 günde yüzde 46 yükselen hissede 1 ay yasak!


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Yorumlar 1
.....& 24 Ocak 2024 19:23

Hisse hergün taban açınca tedbir olmiyda tavan olunca niye tedbir oliy..

Bakmadan Geçme