8 bin lirayı geçen hisse peş peşe taban oldu!

Borsa İstanbul'un lot az şirketlerinden biri olan Tetamet Gıda'nın hisseleri, 8 bin lirayı geçmişti. Borsa İstanbul'dan gelen tedbir kararı sonrası hisse peş peşe taban oldu.

8 bin lirayı geçen hisse peş peşe taban oldu!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul'da son zamanların dikkat çeken hisselerinden biri de Tetamet Gıda'nın hisseleri oldu. Borsada TETMT kodu ile işlem gören hisse, daha yakın zamanda 1000 TL'nin dahi altında işlem görürken hisse bir anda adeta şaha kalkmıştı. Agresif bir yükseliş gösteren TETMT payları, geçtiğimiz günlerde 8 bin TL'nin de üzerine çıkarak 8.055 TL'yi görmüştü.

15 MAYIS'TA 173,20 TL'Yİ GÖRMÜŞTÜ

Türkiye'de genel seçimlerin yapıldığı mayıs ayında hemen her hissede olduğu gibi TETMT paylarında da dip fiyat görülmüştü. Hisse o tarihte gördüğü 173,20 TL ile yatırımcıları endişelendirse de yaklaşık 8,5 aylık zaman dilinde %4551 yükseliş gösterdi. 31 Ocak 2024 tarihli seansı 8.055 TL'den kapatan TETMT payları, yatırımcılarının adeta cebini doldurdu.

8 bin lirayı geçen hisse peş peşe taban oldu!

BORSA İSTANBUL'DAN TEDBİR GELDİ!

Borsa İstanbul, olağan dışı fiyat hareketleri gösteren Tetamet Gıda'nın paylarına daha önce 3 farklı tedbir getirmişti. Kredili İşlem ve Açığa Satış tedbirinin uygulandığı hisse, daha sonra ise Brüt Takas tedbiri ile gündeme gelmişti.

Hisseye, son olarak Tek Fiyat tedbirinin de gelmesi, hisseyi olumsuz etkiledi. Borsa İstanbul, 31 Ocak 2024 tarihli seansın tamamlanmasının ardından TETMT payları ile birlikte MARKA ve SELGD hisselerinin de tek fiyata alındığını bildirdi. Gelen bu karar sonrasında TETMT hisseleri, 1 ve 2 Şubat tarihlerinde düşüş göstererek 8.055 TL'den 6.525 TL'ye geriledi.

8 bin lirayı geçen hisse peş peşe taban oldu!

YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme