Aksa Enerji'den yeni yatırım kararı!

Aksa Enerji, 0 bağlı ortağı Aksa Yenilenebilir Üretim A.Ş. tarafından yapılan başvurularla…

Aksa Enerji'den yeni yatırım kararı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aksa Enerji, %100 bağlı ortağı Aksa Yenilenebilir Üretim A.Ş. tarafından yapılan başvurularla Müstakil Elektrik Depolama Tesisleri’ne yönelik yeni bir yatırım kararı aldığını duyurdu. Konu hakkındaki Kamuyu Aydınlatma metni, 21 Ekim 2022 tarihinde kamuoyu ile paylaşıldı.

Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği kapsamında değerlendirilen Müstakil Elektrik Depolama Tesisleri’nin ön lisans başvuruları, Mersin, Manisa, Afyonkarahisar, Balıkesir, Eskişehir ve Kayseri illerinde gerçekleştirildi. Bu başvurular sonucunda, Kayseri’de 88,96 MW depolamalı rüzgâr enerji santrali ön lisansı onaylandı, böylece depolamalı rüzgâr enerji santrali 683,95 MW kurulu güce ulaştı.

Aksa Enerji’nin yeni projeleri arasında, Kırşehir’de 50 MW, Eskişehir’de 100 MW ve Gaziantep’te 40,5 MW olmak üzere toplamda 190,5 MW kurulu gücünde depolamalı güneş enerji santrallerinin kurulumu yer alıyor. Bu projelerle birlikte Aksa Enerji’nin toplam depolamalı Yenilenebilir Enerji Santrali (RES) ve Güneş Enerji Santrali (GES) kurulu gücü 831,41 MW’a ulaşmış oldu.

Aksa Enerji’nin “Sürdürülebilir Yüksek Büyüme” stratejisi doğrultusunda, enerji üretim portföyünün kaynak çeşitliliğine vurgu yapılarak, 2030 hedefleri kapsamında yenilenebilir enerji teknolojilerine olan yatırımlarını artırma kararı alındı. Şirket, Türkiye dahil olmak üzere küresel ölçekte yenilenebilir enerji ve enerji dönüşümü odaklı projeleri yakından takip edeceğini belirtti.

Yatırımın sürdürülebilir enerjiye olan katkısı ve projenin detayları kamuoyuna saygıyla duyuruldu.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


 

Bakmadan Geçme