Altınkılıç Gıda halka arz ne zaman, kaç lot verir?

Sermaye Piyasası Kurulu'na bir şirket daha halka arz başvurusunda bulundu. Altınkılıç Gıda ve Süt…

Altınkılıç Gıda halka arz ne zaman, kaç lot verir?
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sermaye Piyasası Kurulu’na bir şirket daha halka arz başvurusunda bulundu. Altınkılıç Gıda ve Süt Sanayi Ticaret AŞ.’nin izahnamesinde yer alan detaylar yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Altınkılıç Gıda halka arz talep toplama ne zaman, kaç lot verir, borsada ne zaman işlem görecek? Altınkılıç Gıda eşit dağıtım mı oransal mı, T1 ve T2 geçerli mi, katılım endeksine uygun mu?

Altınkılıç Gıda’nın taslak izahnamesinin yayınlanmasının ardından halka arz detayları birçok yatırımcı tarafından araştırılıyor. Şirketin halka arzında öne çıkan detayları derledik. Altınkılıç Gıda taslak izahname detayları ise şu şekilde:


SPK Onay Tarihi: Onay Bekliyor

Talep Toplama Tarihleri: Netleşmedi

Pay Adedi: 33.885.000

Hisse Fiyatı: Netleşmedi

Halka Arz İskontosu: %***

Halka Açıklık Oranı: %30,25

Halka Arz Büyüklüğü: Netleşmedi

Dağıtım Yöntemi: Tamamen Eşit Dağıtım

Hisse Kodu: -

İşlem Tarihi: -

T1-T2 bakiye kullanılabilir!


Şirketin finansal tablosu, YouTube kanalımızda yayınlanacaktır. Kanalımıza BURADAN abone olabilirsiniz.


HALKA ARZ GELİRİNİN KULLANIM YERLERİ

İşletme sermayesi: %80-85

Büyüme hedeflerinin devamlılığı, planlanan yatırımlar, reklam ve pazarlama: %15-20

İhtiyaç duyulması halinde, yukarıda ifade edilen fon kullanım kalemleri arasında %10 kadar geçiş yapılabilecektir.


ÖNEMLİ DETAYLAR

30 gün fiyat istikrarı planlanmaktadır.

Şirket, 1 yıl boyunca (bedelsiz sermaye artırımı hariç) dolaşımdaki pay miktarını artırmaya yol açacak satış yapmayacaktır.

Ortaklar, 1 yıl boyunca satış yapmayacaktır.


BANKA VE ARACI KURUMLAR

Tüm banka ve aracı kurumlar üzerinden katılım sağlanabilir.


ŞİRKET HAKKINDA

Altınkılıç Süt ürünleri kurucusu Mehmet Altınkılıç 1957 yılında Anadolu’dan İstanbul’a gelir. İstanbul piyasasında peynir üretimiyle özdeşleşen yaşamı, 1976 yılında kendi işini kurmasıyla önemli ölçüde değişir.

Unkapanı’nda 20m² de başlayan toptancılığı hızla gelişir. Ezine başta olmak üzere Trakya ve Balıkesir yörelerinin seçkin beyaz peynirlerini piyasaya sunar. 1991 yılında markalaşma anlayışıyla, Altınkılıç Gıda ve Süt San. Tic A.Ş. kurulur.

Türkiye’nin en mümbit topraklarından Ezine’de toplam 20000 m2 arsalı 6000 m2 kapalı alanda başlayan üretim Altınkılıç ürünlerinin temelini oluşturur.

Ezine Peyniri, Klasik Peynir, Koyun Peyniri, İzmir Tulumu gibi ürünlerin başarısı neticesinde, katma değerli mamullerle ürün gamını genişletme kararı alınır.

Türkiye’nin en kaliteli Eski Kaşar’ını üretme şiarıyla, iklim koşulları ve üretim şartları araştırmaları yapılır. 1996 Yılında yapılan araştırmalarla Balıkesir Karaağaç bölgesinde 4800 m2 alanda 3000m2’si kapalı Eski Kaşar Üretim Tesisi de faaliyete alınır.

2001 yılında Türkiye’de gelişen perakende sektörü ile birlikte çağı yakalamayı hedefleyen Altınkılıç, başta Ege Üniversitesi olmak üzere Türkiye’nin başat üniversiteleriyle ortak çalışmalar yaparak, nütritif süt ürünlerine yönelir. Bu vizyon, rafların en doğal ve en sağlıklı ürününü şirkete kazandırır; Altınkılıç Kefir…


Bu sayfada yer alan haberler ve haberlerin içerdiği şirketler hakkındaki bilgiler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.


Bakmadan Geçme