AVPGY hisseleri için 'sona erdi' açıklaması!

Borsa İstanbul'da katılan son şirket Avrupakent GYO (AVPGY) için dikkat çeken açıklama geldi. Ak Yatırım, AVPGY hisselerinde fiyat istikrarı planlamasının sona erdiğini duyurdu. İşte gelen açıklama ve detaylar!

AVPGY hisseleri için 'sona erdi' açıklaması!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

2023 yılının son halka arzı olan Avrupakent GYO, 21 Aralık 2023 tarihinde Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlamıştı. Borsada işleme başlamasının hemen ardından halka arz fiyatının altına gerileyen AVPGY hisseleri, yatırımcıları da adeta çileden çıkarmıştı. Halka arz fiyatı 55,08 TL olan AVPGY, işleme başlamasının ardından en yüksek 55,05 TL’yi görmüştü. Yani AVPGY hisseleri, henüz halka arz fiyatını dahi borsada göremedi.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME!
100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ HEMEN GÖR!
(Ücretsiz BORSA Deneme Hesabı Açmak için Tıklayın!)

Şirket, halka arz izahnamesinde 15 günlük fiyat istikrarı planlaması paylaşmıştı. Avrupakent GYO’nun halka arzında konsorsiyum lideri olan Ak Yatırım, gelinen süreçte fiyat istikrarının sona erdiğini ve bu süre zarfında geri alınan pay miktarını paylaştı!

AK YATIRIM’DAN YAPILAN AÇIKLAMA

Ak Yatırım, AVPGY hisseleri için fiyat istikrarının sona erdiğini şu ifadelerle duyurdu:

“Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin halka arz edilen payları 21 Aralık 2023 tarihinden itibaren BİST Yıldız Pazar'da işlem görmeye başlamıştır. İzahnamede Kurumumuz aracılığı ile gerçekleştirilmesi planlanan fiyat istikrarı sağlayıcı işlemler için ilan edilen 15 günlük süre 4 Ocak 2024 tarihinde sona ermiştir. Şirket paylarının BİST'te işlem görmeye başlamasını takiben geçen 15 günlük süre içerisinde Şirket payları üzerinde fiyat istikrarı işlemleri gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen işlemlere ilişkin detaylar ekte yer almaktadır.”

Fiyat istikrarı sağlayıcı işlemler kapsamında geri alınan payları da tablo şeklinde duyuran Ak Yatırım, şu dosyayı paylaştı:

AVPGY hisseleri için 'sona erdi' açıklaması!

HALEN HALKA ARZ FİYATININ ALTINDA!

21 Aralık 2023 tarihinde Borsa İstanbul'da işleme başlayan AVPGY payları, 4 Ocak 2024 tarihli seansı ise 38,24 TL'den kapattı. Halka arz fiyatı 55,08 TL olan AVPGY halen halka arz fiyatının yaklaşık %30 altında bulunuyor. Fiyat istikrarı işlemlerinin de sona ermesi üzerine, yatırımcılar endişelerini sosyal medyada dile getirmeye başladı. 

AVPGY hisseleri için 'sona erdi' açıklaması!

Peki, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz...


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Yorumlar 11
Dolandırıcılar sizi 07 Ocak 2024 21:07

Hisseyi 55 ten sat sonra istikrar ayağına 49 dan geri topla.

RAMAZAN KARAKAYA 06 Ocak 2024 12:31

Bunlar parayı milletten topladı,faize yatırır.yattığı yerden faizi alır işi kılıfınZKa uydurur.olan kısa zamanda borsadan zengin olacağını zannedenlere olur.bedava peynir fare kapanında olur.

Türkiyeli 06 Ocak 2024 11:57

Zehir zukkum olsun...

Vatandas 06 Ocak 2024 10:33

Bu hisseye izin veren şok en büyük suçlu .İyi Fiat araştırması yapmadan,blanco ve geçmişlerini incelemeden hemen halka arza onay veriyorlar.İlk cezalandırılacak kurum Bunu halka arz edecek olan,fiatı tesbit eden firma ve kurumlardır.Demwjji Fiat yesbiyini şirketin istediği şekilde yaparak halkın parasının dolandirılmasini sqgladılar.Bir halka arz ilk gününde arz fiatinın altında işlem görüyorsa burada acıkca sirket. Lehine suistimal bilerek yapılmıstır.Spk yetkilileri niçin gereken sorusturmayı acarak bu şirket hakkında yasql isleme baslamadi.Nicin hissenin düşmesonde tahtayı kapatarak yetkilileri bu maduriyetin giderilmesi için uyarmadi .Bu SPK nın bilgisi dahilinde oluşan bir halka arz olduğu kanisı olusturmaktadır.

Adana lı 05 Ocak 2024 16:28

Zehir zıkkım olsun garibanın parasına göz dikmişler

Erhan 05 Ocak 2024 16:01

Allah belaniz versin sahtekarlar

4242 05 Ocak 2024 14:11

Kork Allah tan korkmayandan, bunlarda Allah korkusu kalmamiş. Zebaniler Avpgy bekliyor.

Mehmet Mekki us 05 Ocak 2024 14:06

Arkadaşlar insanlar bir olmadıkça dağılmaya mahkumdur ak yatırıma hep birlikte boykot uygulayalım bir olalım

Mustafa Alanya 05 Ocak 2024 12:37

Utanmazlık

Yurdum insanı 05 Ocak 2024 11:14

Resmi soygun, akyatırıma güvenen battı. Hissenin fiyatını neye göre belirlediniz

İhsan özcan 05 Ocak 2024 01:46

Ak yatırımınöncü olduğu hiç bir halka arza ömrüm boyunca girmem. Ak yatırım sahtekarlık yaparak bizleri mağdur etti

Bakmadan Geçme