Baydöner (BYDNR) halka arz sonuçları, kaç lot düştü?

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan halka arz onayı alan son şirketlerden Baydöner, talep toplama…

Baydöner (BYDNR) halka arz sonuçları, kaç lot düştü?
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sermaye Piyasası Kurulu’ndan halka arz onayı alan son şirketlerden Baydöner, talep toplama işlemlerini tamamladı. Şirketin halka arzına katılan yatırımcılar, sonuçları merak ederek internet ortamında araştırıyor. Baydöner halka arz sonuçları ne zaman açıklanacak? BYDNR kaç lot verdi, Baydöner borsada ne zaman işleme başlayacak?

9 Ağustos 2023 tarihinde Baydöner’in halka arzı onaylanmıştı. Şirket, toplam 18.000.000 lotu birincil piyasada satışa sundu. Baydöner halka arzında fiyat ise 21 TL şeklinde duyurulmuştu. Tamamı eşit dağıtım olan BYDNR halka arzında herhangi bir yatırımcı grubuna özel tahsisat oranı da yoktu. Şirketin halka arzı sonrası halka açıklık oranı %21,43 olacak. Baydöner’in halka arz büyüklüğü ise 378 milyon TL şeklinde gerçekleşecek. Öte yandan şirket, katılım endeksine ise uygun değil.

Baydöner’in halka arzında 15-16 Ağustos tarihlerinde banka ve aracı kurumlar üzerinden talep toplandı. Talep toplama işlemleri ise, 16 Ağustos saat 13.00’te son buldu. Şirketin halka arzına katılan yatırımcılar, BYDNR halka arz sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusuna yanıt arıyor. Öte yandan borsada işleme başlama tarihi ve kaçar lot dağıtılacağı konusu da merak edililyor.

BAYDÖNER HALKA ARZ SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

“15-16 Ağustos 2023 tarihlerinde talep toplanan Baydöner Restoranları A.Ş. paylarının halka arzında 1 TL nominal değerli pay fiyatı 21,00 TL olarak belirlenmiştir.

Borsa İstanbul tarafından paylaşılan verilere göre, nominal halka arz büyüklüğü olan 18.000.000 TL’nin 3,23 katına denk gelen filtrelenmemiş 58.129.393 TL nominal değerli talep gelmiştir.

Halka arz sonucunda sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla satışa sunulan 18.000.000 TL nominal değerli payların satışı gerçekleşmiştir.

Dağıtım sonuçları aşağıdaki tabloda dikkatinize sunulmuştur.”

BAYDÖNER KAÇ LOT VERDİ?

Baydöner halka arzına katılan bireysel yatırımcılara, 14-15 lot dağıtıldığı tahmin ediliyor.

BAYDÖNER HALKA ARZ BORSADA NE ZAMAN İŞLEM GÖRECEK?

Baydöner’in halka arz edilen paylarının, 21 Ağustos Pazartesi günü Borsa İstanbul’da işleme başlaması bekleniyor.