Baydöner halka arz onayı aldı!

Türkiye'nin önde gelen restoranlarından biri olan Baydöner, SPK'dan halka arz onayı aldı. Şirketin…

Baydöner halka arz onayı aldı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin önde gelen restoranlarından biri olan Baydöner, SPK’dan halka arz onayı aldı. Şirketin halka arz ayrıntıları haberimizde! Baydöner halka arz ne zaman, borsa ne zaman işlem görecek?

Sermaye Piyasası Kurulu, 9 Ağustos 2023 tarihinde 2 şirketin halka arzına onay verdi. Enerya Enerji ile birlikte halka arz onayı alan şirket, Baydöner Restoranları A.Ş. oldu. SPK Bülteni’nde Baydöner’in halka arz edeceği pay sayısının yanı sıra hisse fiyatı da netlik kazandı.

Baydöner, toplam 18.000.000 lotu halka arz yolu ile satışa sunacak. Şirketin hisse fiyatı 21 TL şeklinde duyuruldu. Öte yandan Baydöner’in halka arz sonrası fiili dolaşımı ise %21,43 olacak. Halka arzda dağıtım yöntemi, bireysel yatırımcılara eşit dağıtım şeklinde gerçekleşecek. Baydöner’in halka az büyüklüğü ise 378 milyon TL şeklinde gerçekleşecek. Şirketin talep toplama tarihleri ise yakın zamanda duyurulacak. Bu detayı, mobil uygulamalarımız aracılığı ile anlık bildirimle öğrenebilirsiniz. Uygulama linkleri sayfanın en altında yer almaktadır.

BAYDÖNER HALKA ARZ GELİRİNİ NEREDE KULLANACAK?

Kırmızı et işleme ve terayağı üretim tesisinin faaliyete geçirilmesi: %30

Finansal borçların ödenmesi: %20

Şirketin büyümesinin finansmanı: %20

İşletme sermayesinin büyütülmesi: %30

ÖNEMLİ DETAYLAR

Halka arz sonrası 30 gün fiyat istikrarı planlanmaktadır.

Şirket ve ortaklar, 6 ay satmama taahhüdü vermektedir.