BofA'nın topladığı halka arz hisse tavana yükseldi!

Borsa İstanbul'un yeni halka arz hissesi bugün de tavan oldu. Yabancı yatırımcının topladığı hissede sert yükseliş! Detaylar haberimizde!

BofA'nın topladığı halka arz hisse tavana yükseldi!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören şirketlerden Kuzey Boru, 19 Ocak 2024 tarihli seansta tavan fiyata yükseldi. Şirket, son zamanlarda gösterdiği yükseliş performansı ile yatırımcıları hayretler içerisinde bırakmayı sürdürüyor. Geçtiğimiz gün ise düşüş gösteren hissede, bugün yabancı yatırımcı devreye girdi. 

Dünyanın önde gelen yatırım kuruluşlarından Bank of America (BofA), Kuzey Boru hisselerinde yüklü alım yaptı. 19 Ocak saat 14.10 itibariyle BofA, KBORU hisselerinde ortalama 84,30 TL maliyetle 791.897 lot alımı gerçekleştirdi. Hissede alıcılar kısmında diğer kurumlar ise Şeker, Osmanlı, Halk ve Yatırım Finansman oldu.

TAVANA YÜKSELDİ

18 Ocak 2024 tarihli seansı 78,50 TL'den kapatan KBORU, bugün gerçekleşen yüklü alımlarla birlikte tavan fiyat olan 86,35 TL'ye yükseldi. Saat 14.10 itibariyle hissede tavan fiyat devam ediyor.

BofA'nın topladığı halka arz hisse tavana yükseldi!

İŞ ANLAŞMASI AÇIKLANMIŞTI

Kuzey Boru'nun Borsa İstanbul'da işlem gören payları tavana yükselmeden önce şirketten iş anlaşması gelmişti. Kuzey Boru Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden yaptığı açıklamada, "Şirketimiz 19.01.2024 (bugün) tarihinde, Yurtdışında yerleşik bir firma ile 1.667.105,44 USD (50.244.724 TL, TCMB satış kuru alınmıştır.) tutarında "Ürdün Devlet Su İşleri-Ramtha Atıksu Arıtma Tesisi Genişletilmesi Projesi" işi kapsamında " Altyapı HDPE100 Boru", Yurtdışında yerleşik bir firma ile 210.000 EUR (6.892.368 TL, TCMB satış kuru alınmıştır.) tutarında "Kosova- Dünya Bankası, Su Güvenliği ve Kanal Koruma Projesi" işi kapsamında "Altyapı HDPE100 Boru" olmak üzere satış sözleşmeleri imzalamıştır. Yapılan sözleşmenin 2022 yılı hasılata oranı %7,25 dir. Kamuoyu ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunarız." ifadelerini kullanmıştı.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.