BofA ve Şeker otomotiv hissesini tavana götürdü!

Borsa İstanbul'un otomotiv şirketlerinden Tümosan Motor ve Traktör (TMSN), 17 Nisan seansında tavan fiyata yükseldi. Bank of America (BofA) ve Şeker Yatırım üzerinden yüklü miktarda TMSN hissesi alındı.

BofA ve Şeker otomotiv hissesini tavana götürdü!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul, 17 Nisan 2024 tarihli seansa yükselişle başladı. Birçok hisse de endeksin yükselişine ayak uyurdurdu. Güne sert yükselişle başlayan hisselerden biri de Tümosan Motor ve Traktör (TMSN) hissesi oldu. Hisse, seans açılışından bir müddet sonra tavan fiyata yükseldi. Dünyanın önde gelen yatırım kuruluşlarından Bank of America (BofA) ile Şeker Yatırım üzerinden yüklü miktarda TMSN alındığı dikkat çekti.

1 YILA YAKIN SÜREDE %411 YÜKSELDİ!

Tümosan Motor ve Traktör'ün Borsa İstanbul'da işlem gören payları, 11 Mayıs 2023 tarihli seansta 36 TL'ye kadar gerilemişti. TMSN, 2023 yılının ikinci yarısından itibaren yükselişe geçti. Hisse, 2024 yılında da yükseliş kaydederek 200 TL bandına dayandı. TMSN payları, 17 Nisan saat 11.00 itibariyle 184,20 TL bandında işlem görüyor. Hisse, Mayıs 2023'ten bu yana yaklaşık %411 yükseliş gösterdi.

BofA ve Şeker otomotiv hissesini tavana götürdü!

BOFA'DAN YÜKLÜ ALIM!

TMSN paylarında 17 Nisan tarihinde Bank of America üzerinden yüklü alım yapıldı. Alıcılar tarafında lider olan BofA üzerinden 379 binin üzerinde TMSN alındı. Bank of America'nın ardından alıcılarda Şeker Yatırım  273 binin üzerinde lot alımı ikinci, A1 Capital ise 20 binin üzerinde lot alımı ile ikinci sırada yer aldı. 16 Nisan seansını 167,50 TL'den kapatan TMSN, tavan olarak 184,20 TL'yi gördü.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme