BofA yüzde 47 düşen halka arz hisseyi tavana götürdü!

Borsa İstanbul'un yeni halka arz şirketlerinden Pasifik Teknoloji (PATEK) payları, 3 Nisam tarihinde tavana yürüdü. Bank of America üzerinden PATEK hisselerinde yüklü alım yapıldı.

BofA yüzde 47 düşen halka arz hisseyi tavana götürdü!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

2024 yılı halka arzlarından biri olan Pasifik Teknoloji (PATEK), borsada işleme başlamasının ardından sert yükselmişti. Borsada işleme başlamasının ardından %451 yükselen PATEK, daha sonra ise zirveden yaklaşık %47’lik düşüş gösterdi. PATEK hisseleri 3 Nisan tarihinde Bank of America’dan yüklü alımla tavan fiyata yükseldi.

HALKA ARZ SONRASI %451 YÜKSELİŞ!

Pasifik Teknoloji’nin halka arz edilen payları, 13 Şubat tarihinde Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlamıştı. Halka arz fiyatı 35 TL olan PATEK, uzun bir müddet tavan serisi yakaladı. Hisse, 15 Mart 2024 tarihinde şimdiye kadarki zirve fiyatı olan 193 TL’yi gördü. Hisse bu fiyata geldiğinde halka arz yatırımcılarına yaklaşık %451 kazanç sağladı.

BofA yüzde 47 düşen halka arz hisseyi tavana götürdü!

ZİRVEDEN %47 DÜŞMÜŞTÜ!

15 Mart tarihinde zirve fiyatı olan 193 TL’yi gören PATEK hisseleri, daha sonra ise düşüşe geçmişti. 3 Nisan tarihine kadarki seanslarda kademeli olarak düşen PATEK, 3 Nisan’da da 102,50 TL’ye kadar gerilemişti. Hisse aynı gün yeniden yükseliş göstererek tavan fiyat olan 117,70 TL’den kapanış yaptı.

BofA yüzde 47 düşen halka arz hisseyi tavana götürdü!

BANK OF AMERICA’DAN YÜKLÜ ALIM YAPILDI!

Dünyanın önde gelen yatırım kuruluşlarından Bank of America, 3 Nisan tarihinde yüklü miktarda PATEK aldı. BofA üzerinden 556.300 lot PATEK alındı. Alıcılar tarafında diğer kurumlar ise 354 binin üzerinde lot ile Deniz Yatırım, 76 binin üzerinde lot ile OYAK Yatırım, 53 binin üzerinde lot ile A1 Capital, 41 binin üzerinde lot ile Piramit ve 109 binin üzerinde lot ile de diğer kurumların topladı yer aldı.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme